Nem kell több döntetlen

2021.10.15. 15:58

Fontos pontokért száll harcba a Mol Fehérvár FC

Fontos pontokért száll harcba a Mol Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 9. fordulójában.

Ferencz Balázs

Haraszti Zsolt és Muszliu Viszar

Fotó: Meder István / Nemzeti Sport

A szombaton 19.30-kor kezdődő, Budapest Honvéd elleni derbi tétje a további élmezőnyös tagság. 110. élvonalbeli randevún kóstolgatja egymást a Vidi és a Honvéd. Az örökmérleg kispesti fölényt mutat, 47 Honvéd-diadalra 41 fehérvári siker volt a válasz, 21 döntetlen mellett. De a futballtörténelemmel most egyáltalán nem szabad foglalkozni, miután az eddigi nyolc bajnoki meccsén csupán kétszer tudott nyerni a Vidi – egy vereség mellett ötször osztozott a pontokon. Vagyis kötelező a lecke: győzni kell! Azonban a Horváth Ferenc dirigálta Honvéd jó formában van. Csupán rosszabb gólkülönbségével tanyázott a dobogó tövében a forduló előtt, utóbbi négy meccsüket megnyerték a kispestiek, csupán a Fraditól kaptak ki. Bizakodásra adhat okot, hogy a korábbi maródi piros-kék játékosok közül többen visszatérhetnek. Mint ahogy az észak-macedón válogatott védő, Viszar Muszliu is, aki hazája nemzeti együttesében végig pályán volt a németek elleni 0-4 alkalmával.

– Ezúttal nem sikerült megismételnünk a tavaszi bravúrunkat, amikor 2-1-re nyertünk Németországban, küzdöttünk becsülettel, de el kell ismerni, jobbak voltak a németek – mesélte Muszliu a molfehervarfc.hu-nak. – Annak ugyanakkor nagyon örülök, hogy ismét együtt készülhetek a Vidivel. Nagyon nehéz meccsre számítok, ellenfelünk jó formában van, mi viszont sajnos értékes pontokat veszítettünk. Bízom benne, hogy szombat este visszatérünk a győztes útra és itthon tartjuk a három pontot.

Ha nyer a Vidi, lépést tart az élmezőnnyel, ha nem, rég tapasztalt mélységbe süllyed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában