Frissen Fejérből

2021.10.12. 19:57

Barzsó Henrietta két Világkupa-arannyal hangolt a kontinenstornára

A Sárosdi Szkander Klub versenyzője, Barzsó Henrietta a hétvégén a győri Judgement Day Világkupán a 65 kg alatti kategóriában bal és jobb kézzel is mindenkit lenyomott.

Beke Zsombor

Fotó: Sárosdi Szkander Klub

Barzsó jó formának örvend a koronavírus-járvány után újrainduló sportéletben. Az elmúlt hónapokban a sárosdi szkanderes először egy szlovákiai versenyen verte meg ellenfelét, majd az országos bajnokságon nyert aranyérmet mindkét kézzel. Most hétvégén pedig a Győrben rendezett Világkupán brillírozott Barzsó Henrietta. A megmérettetésre tíz országból, több mint 400 nevezés érkezett. Az elmúlt másfél évet nézve itt indult a legnépesebb szkanderes mezőny.

– Nagyon jól volt megszervezve a verseny, viszonylag gyorsan pörögtek a mérkőzések, ez köszönhető volt annak is, hogy négy asztalon zajlottak folyamatosan a küzdelmek – mondta lapunknak Barzsó Henrietta. – Sorsolásos rendszerben versenyeztünk, mindkét kezemmel öt találkozót kellett megvívnom. Volt nyertes és vesztes ág, mivel minden összecsapást megnyertem, így kevesebbet kellett nyomnom, mint aki időközben a vesztes ágra került. A sárosdi szkanderes bár két aranyéremmel zárt, a verseny előtt kétséges volt, hogy el tud-e indulni mindkét kezével.

– Gondolkoztam, hogy indulok-e jobb kézzel is, ugyanis van egy részleges szakadás a vállamban. Ennek ellenére sikerült nyernem, viszont utána és azóta is eléggé fáj a kezem. Járok orvoshoz kezelésre, remélem a bő két hét múlva rajtoló Eb-re rendben lesz. Próbálom kímélni, de nyilván ez sportmasszőrként nem annyira egyszerű. Pont egy olyan helyen van a szakadás, ami ugyan nem gátol a mozgásban, viszont hirtelen mozdulatoknál, vagy rántásnál nagy fájdalmam van.

A kontinenstorna előtt azonban még egy megmérettetés vár Barzsó Henriettára. A hétvégén Horvátországban is rendeznek egy Világkupa versenyt, ahol a hírek szerint még erősebb mezőny állhat össze. Az biztos, hogy a Fejér megyei szkanderes a sérülése miatt csak bal kézzel áll majd asztalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában