foci

2021.10.12. 23:57

Az egyiknek sikerült, a másiknak már nem

Két korosztályos utánpótlás labdarúgó-válogatottunk is pályára lépett Európa-bajnoki selejtezőn. Az U19-esek Ausztria ellen kivívták a csoportelsőséget, míg az U21-es gárda nagy pofont kapott a németektől.

Káldor András

Túlságosan sok esélyt nem adtak a németek (fekete), akik már az 5. percben bevették a magyarok kapuját

Fotó: Délmagyar

Magyarország – Ausztria 1-1 (1-1)

Magyarország: Senkó – Fodor (Kerezsi), Szujó, Alaxai, Debreceni, Benczenleitner – Nagy O., Vas (Kovács M.), Biben – Szendrei Á., Németh D (Redzic). Szövetségi edző: Tímár Krisztián

Nem volt tét nélküli a találkozó, dacára annak, hogy a mieink már korábban biztosították helyüket az elitkörben. A tét a csoportelsőség volt, melyet Tímár Krisztián szövetségi edző tanítványai 7 pontot szerezve megnyertek. Utolsó nekifutásra a „jobban beárazott”, a transfermarkt.de szakmai oldal szerint csapatunknál még egyszer annyit érő osztrákokkal játszottak döntetlent. A 34. percben egy szép lefordulás után egyedül hagyták Szendrei Ákost, aki a 16-oson belül tisztára játszotta magát, és a hálóba lőtt, 1-0. A 40. percben Senkó Zsombor ugyan elsőre még hárította a vendégek lövését, Muharem Huskovic azonban a kipattanót begyömöszölte a gólvonal mögé, 1-1.

Túlságosan sok esélyt nem adtak a németek (fekete), akik már az 5.
percben bevették a magyarok kapuját
Fotó: Délmagyar

Magyarország – Németország 1-5 (1-2)

Magyarország: Hegyi – Varju, Mocsi, Csontos (Csonka) – Kiss T., Baráth, Szűcs K. (Bukta), Szendrei N. (Csongvai), Kerkez – Skribek (Komáromi), Németh A. (Bárány). Szövetségi edző: Gera Zoltán. Az U21-es együttes dolga sokkal nehezebbnek tűnt, Gera Zoltán szövetségi edző csapata a kvalifikáció során eddig pontveszteség nélkül álló, Eb-címvédő Németország legjobbjait próbálta meglepni. A vendégeknél több Bundesligában is már stabilan játszó labdarúgót találtunk, meg is lett az eredménye…

Az 5. percben Varju Benedek lyukat rúgott, így került Erik Shuranov elé a labda, aki ziccerben nem tudta belőni, a kipattanó viszont Kevin Schade elé perdült, ő pedig a bal felsőbe lőtt, 0-1. A 32. percben Schade gurított középre Malik Tilmannak, aki 8 méterről kilőtte a bal felső sarkot, 0-2. A 39. percben Varju labdáját Skribek Allen pontosan becenterezte, és az érkező Kiss Tamás 15 méterről a bal sarokba lőtt, 1-2. Az 53. percben védelmi megingások sorozata után Shuranov vette be Hegyi Krisztián kapuját, 1-3. A 66. percben Schade átadásából Tom Krauss 11 méterről lőtt a hálóba, 1-4. A 90. percben jött a kegyelemdöfés, Jonathan Burkardt 12 méteres a lövése kipattant a kapufáról Schade elé, aki az üres kapuba gurított, 1-5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában