jégkorong

2021.10.15. 09:14

A Titánok első sikere

A hazai együttesben erre a mérkőzésre is jutott debütáló, Győrffy Szilárd először lépett jégre a felnőttmezőnyben.

Beke Zsombor

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A találkozót álmoskásan kezdte a Titánok alakulata, az első öt percben Anatoli Bogdanov együttese szinte át sem lépte a felezővonalat. Stadel távoli bombáját és egy emberhátrányt még megúszott a Fehérvár, de a nyomás góllá érett, Kiss Dániel távolról pókhálózta ki a jobb felső sarkot, 0-1. A bekapott gól mintha felébresztette volna a Titánokat, egy hazai fórt követően pedig sikerült az egyenlítés. Dézsi Barnabás keresztbe tett korongját Ambrus Csongor vágta egyből a hálóba, 1-1. Felbátorodtak a fehérvári fiatalok, Lundin hozta nagy helyzetbe Németh Kristófot, de a támadó elütött a korong felett. A harmad vége a kiállításokról szólt, előbb az UTE kapott kettő plusz kettő percet, majd a hazaiak is megfogyatkoztak, de három a három ellen is folyt a játék. A speciális helyzetekből a Titánok gárdája jött ki jobban, létszámfölényben Ambrus szerezte meg saját maga és csapata második gólját, 2-1.

A második harmadot ugyanolyan rosszul kezdték a hazaiak, mint az elsőt, de ezúttal nem kellett annyit várni a vendégek góljára. Németh Attila zavartalanul korcsolyázta körbe a komplett fehérvári védelmet, majd Szeles mellett a kapuba helyezte a pakkot, 2-2. Később négy a négy ellen újra magukhoz vették a vezetést a hazai fiatalok, egy gyors támadást Reiter Attila fejezett be, 3-2. Kiegyenlítetté vált a játék, a lila-fehérek részéről az extitán Kovács Alex veszélyeztetett, de Szeles jött ki győztesen a volt csapattársak párharcából. A folytatásban Kucsma és Benk előtt is adódott gólszerzési lehetőség, az eredmény nem változott, így egygólos fehérvári előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A záró etap fővárosi fölénnyel kezdődött, de a fehérvári védelem stabilan állt a lábán. Négy és fél perc elteltével emberelőnyhöz jutott a Titánok, Parragi két ízben is veszélyeztetett, de a kék-fehérek támadója nem tudott túljárni Márkus eszén. A túloldalon Németh Attila és Kiss Philip is megszólaltatta a kapuvasat. Egyre jobban fölénybe került az UTE, és Kiss Dániel révén egalizáltak is a vendégek, 3-3. Az utolsó percekben nem született újabb gól, így jöhetett a ráadás. Mivel a hosszabbítás sem hozott döntést, következtek a büntetők. A szétlövésben végül a Titánok bizonyult jobbnak, így megszületett a fiatal gárda első győzelme!

Jegyzőkönyv

Titánok – UTE 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0) – büntetők után

Székesfehérvár, 252 néző. V.: Máhr-Stumpf, Németh., Árkovics, Molnár.

Titánok: Szeles – Reiter 2 (1), Hercsel, Lundin, Keceli-Mészáros (1), Németh, – Dolinar, Farkas, Dézsi (1), Fekete, Ambrus Cs. 2 (1), – Molnár G., Tkachenko, Győrffy, Jábor, Szabó Cs., – Kucsma, Kóger, Csiszer, Mayer, Parragi. Edző: Anatoli Bogdanov

UTE: Márkus – Balázsi, Stadel (1), Kovács A., Coatta, Kiss P., –Gáspár, Jago, Suter, Németh 1, Benk (1), – Kiss D. 2, Kiss P. (1), Balogh, Nemes, Kovács S., – Csergő, Nejezchleb. Edző: Virág Csaba.

Kapura lövések: 13-39. Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában