A hullámon maradni

2021.09.30. 20:13

Szélig Viktor tudta, hogy megvan a potenciál a Volánban

A Hydro Fehérvár AV19 remekül kezdte az ICEHL 2021/20222-es idényét, a gárda hibátlan teljesítménnyel áll a jégkorongliga tabellájának élén. A klub általános igazgatója, Szélig Viktor reméli, a lendület kitart a közeljövőben is.

Beke Zsombor

20210926 Székesfehérvár Hydro Fehérvár AV19 - EC Grand Immo VSV (Villach) ICEHL osztrák bajnoki jégkorong mérkőzés Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap FMH Képen: BERNARD ANDREAS kapus (1)

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Minden várakozást felülmúlt a Volán szezonkezdése. A fehérvári együttes két hazai, magabiztos győzelemmel rajtolt, Háriék a Villachnak (5-1) és a ligaújonc Pustertal Wölfe-nek (5-2) sem hagytak sok esélyt. A két győzelem után Bécsben hátrányból fordítva nyert 4-3-ra Kevin Constantine gárdája, majd következett egy újabb Villach elleni bajnoki a Raktár utcában. Ez a találkozó már kiegyenlítettebb játékot hozott, de a három pont a Fehérváré lett. A Volán négy mérkőzés után egyedüliként áll hibátlan mérleggel a ligában.

– Őszintén nem számítottam ilyen jó kezdésre, mivel nem volt teljesen zökkenőmentes a felkészülésünk. Többször beszéltünk már arról, hogy a válogatott szünet miatt viszonylag kevés idő volt arra, hogy a gárda teljes létszámmal tudjon edzeni. A ligán belül is sok változás történt a csapatoknál, hozzáteszem, hogy a pontos erősorrendet, azt, hogy kitől, mire lehet számítani, még nem teljesen lehetett feltérképezni. Ha lement egy teljes kör, és mindenki mindenkivel játszott már legalább egyszer, akkor tisztábban fogunk látni. Sejtettem, hogy a csapatunkban lesz potenciál, örülök, hogy a maximális ponttal várjuk a folytatást. A kiegyenlített erősorrend miatt válószínű, hogy nem egy folyamatos diadalmenet lesz ez a szezon, de remélem, hogy minél több jó dolog történik majd velünk.

Az idei szezonban is nagy forgalmat generál a Fehérvár az ellenfelek kapuja előtt Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A keret régi arcain kívül az új igazolásokra sem lehet eddig panasza sem a szurkolóknak, sem a vezetésnek. Josh Atkinson védő létére a csapat legponterősebb játékosa (két gól, három gólpassz), de Colin Jacobs (három gól), Brady Shaw (két gól egy assziszt) és a magyar válogatott Terbócs István (két gól, két assziszt) teljesítménye is biztató az egész szezonra nézve. Utóbbi három jégkorongozó egy sort alkotva remekel, úgy tűnik, Kevin Constantine megtalálta a különböző egységek megfelelő összetételét.

– Az edzői stáb lassan kezdi megtalálni a játékosok helyét, ahol a leghatékonyabban tudnak játszani, örülünk, hogy az új srácok eredményesen mutatkoztak be. Fontos kiemelni, hogy nem tudnának ők sem jól teljesíteni, ha a csapatmunka nem lenne hatékony. Az ő teljesítményükben benne van az egész keret jó munkája.

A Fehérvár hétvégén az első hosszabb idegenbeli túrájára utazik, pénteken 19.15-től Dornbirnban, szombaton szintén 19.15-től Salzburgban lép jégre a Volán.

– Mind a két találkozó nehéz lesz. A Dornbirn jó eredményekkel kezdett, a Salzburg pedig mindig is erős volt, talán egy kicsit erősebb is lett, mint tavaly volt. Abban biztos vagyok, hogy mindkét derbi jó mérkőzés lesz, remélem tudunk még ezen a hullámon tovább utazni.

Nagy az öröm az új csarnok miatt

A múlt hétvégén Vargha Tamás országgyűlési képviselő, és Cser-Palkovics András polgármester bejelentette, hogy a régóta várt multifunkcionális csarnok – amely a hokicsapat otthonául is szolgál majd – építését jóváhagyta a kormány, így a munkálatok már az idei évben elkezdődhetnek.

– Természetesen nagy örömmel fogaduk a kormány döntését, már régóta vártunk erre a hírre – mondta lapunknak Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke. – Tudom, hogy más közéleti színtereken vita tárgyát képezi a beruházás, de nálunk semmi ilyenről nincs szó. Szükségünk van erre a csarnokra, bár a Raktár utcai bázis hangulata pótolhatatlan, de gazdaságosság és fenntarthatóság szempontjából megérett arra, hogy lecseréljük egy új, 21. századi otthonra. Remélhetőleg ez új létesítmény még több szurkolónak teszi majd lehetővé, hogy egyrészt modern körülmények között élvezze a jégkorongmeccseket, másrészről olyan egyéb kulturális és sport események látogathassanak el Fehérvárra, amilyenre még nem volt példa. Nagy élmény lenne, hogy ha a 2023-2024-es szezonunk playoffját már egy új csarnokban kezdhetnénk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában