Frissen Fejérből

2021.09.08. 23:07

Fiatal horgász világbajnokot köszöntöttek a fehérvári Városházán

Idén fordult elő először, hogy két korosztályban is minden érmet egy nemzeti válogatott hódítson el. A 15 éves Lőrincz Benedek ebből a sikerből vette ki tevékenyen a részét.

Németh Krisztián

Cser-Palkovics András polgármester az ifjú világbajnokkal, Lőrincz Benedekkel

Fotó: Simon Erika/ÖKK

Az összevont U15-ös, U20-as és U25-ös ifjúsági horgász-világbajnokságot augusztus elején rendezték Szolnokon. U15ben a magyar sikerekből a Székesfehérváron élő Lőrincz Benedek kétszeresen kivette a részét, egyéni világbajnoki címet zsebelt be honfitársai, Nagy Dénes és Vadon Roland előtt, csapatban pedig együtt állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Benedek éppen világbajnoki sikere helyszínén fogta ki élete első halát egy faágból eszkábált pecabottal. A versenyhorgászattal négy éve foglalkozik.

– Apa hatására kezdtem elindulni ezen az úton, ő több mint 30 éve horgászik versenyszerűen. Első közös élményünk idején négyéves voltam. Szolnokon ekkor fogtam ki életem első halát egy naphalat – mondta lapunknak Benedek, aki az U20-as világbajnoki keretbe is meghívót kapott a vb-n. – Négy évvel ezelőtt úgy éreztük, megértem arra, hogy versenyszerűen horgásszak. A világbajnoki címig hosszú út vezetett, évente 150–200 alkalommal horgászok. Sokat járok ki egyedül, igyekeztem fejleszteni a tudásomat az eredetileg tavalyra tervezett vb-re. Erősségem a megoldóképességem, ha nagy a baj, és el akar menni a hal, gyorsan tudok reagálni, és nagy eséllyel kifogom.

Cser-Palkovics András polgármester az ifjú világbajnokkal, Lőrincz Benedekkel
Fotó: Simon Erika/ÖKK

Az ifjú fehérvári világbajnok a világbajnokságon az első körben csak kicsit fogott több halat a mezőnynél, így a negyedik helyről folytathatta, majd a folytatásban kimagasló eredményt produkált: négy kilogramm volt a „termése”, míg legjobban szereplő vetélytársa alig több mint másfél kiló halat emelt ki a vízből.

Lőrincz Benedek számára nem csak a hal és a horgászat a fontos, környezetvédelmi osztályba jár a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában