jéghoki

2021.09.16. 21:19

Erdélyi kirándulással nyitják a szezont

Az Erste Liga 2021–2022-es idényét a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája egy erdélyi túrával indítja, a piros-fehérek a Gyergyói HK ellen lépnek először jégre pénteken 17.30-kor.

Káldor András

Leo Gudas az újvárosiak mestere

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Augusztus elején kezdte meg a felkészülést a DAB egy teljesen átalakuló játékosállománnyal, a még tavasszal, az előző pontvadászat közben szerződtetett rutinos szakvezető Leo Gudas irányításával. Utolsó tesztmérkőzését a gárda a Fehérvári Titánok ellen játszotta, és Szappanos Dávid, Németh Péter, valamint L őczi Árpád találataival 3-2-es sikerrel zárta az előszezont. A csapat eddigi kapitánya Ifjabb Azari Zsolt nélkül vág neki a bajnokságnak, a válogatott csatár, aki 755 mérkőzésen viselte a klub mezét nyílt levélben búcsúzott el a pályafutásától, és a szurkolóktól. Mindenesetre kiélezett bajnokság vár a dunaújvárosi hokisokra, az Erste Liga rekordlétszámmal indul idén, tizenegy csapattal.

Az Acélbikák csapatmenedzsereként Azari Zsolt arról számolt be, hogy változott a klub finanszírozása, és új működési modellre állnak át. Szeretnének bekerülni a minirájátszásba, és mindenki ellen méltóképpen képviselni a várost. Több fiatallal bővült a Bikák állománya, és ez a jövőre nézve biztató lehet a csapat számára. A MAC-tól érkezett a 22 éves Lőczi Árpád, és a 21 éves Druja Benjamin, valamint a 22 éves Horváth Ákos az Újpest gárdájától tette át állomáshelyét. A 19 esztendős Dmitri Dudkin az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián pallérozódott korábban Első bajnoki ellenfelük a tavalyi idényben az alapszakasz 7. helyét foglalta el, majd a rájátszásban a Sport Club Csíkszereda 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a korábbi újvárosi kedvenc, Szilassy Zoltán által irányított együttest. Az előző évben négyszer találkoztak a felek, Gyergyószentmiklóson 4-1-re, és 5-0-ra győzött a vendéglátó, míg Dunaújvárosban 1-5, és 5-4 lett a két mérkőzés végeredménye.

Leo Gudas az újvárosiak mestere
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A két csapat amúgy szeptember elsején a felkészülés jegyében találkozott a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, ezt a meccset magabiztosan 8-3-ra a Gyergyói HK nyerte.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy ugyan hazai jégen a székely csapat mellett szólnak az esélyek, de a DAB okulva többek között ennek a hatvan percnek a tanulságaiból, akár szorossá tudja majd tenni a bajnoki rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában