foci

2021.09.15. 20:02

Döntetlennel avatott pályát az Aqvital

A labdarúgó Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában a megújult pályáján fogadta az Aqvital FC Csákvár az ETO FC Győrt.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – ETO FC Győr 2-2 (0-1)

Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző, Vezette: Zierkelbach Péter (Tóth II Vencel, Máyer Gábor)

Aqvital: Auerbach – Major G., Tányéros, Dulló, László – Mészáros D. (Ominger a szünetben), Posztobányi (Torvund, 63.) – Komáromi, Mim (Magyar, 75.), Baracskai (Kalmár B. A szünetben) – Takács T. (Murai, 87.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

ETO: Ruisz – Kovács K., Lipták (Szimcsó, 12.), Fodor F., Forgács D. (Vernes, 73.) – Kiss M (Farkas K., 73.), Bagi – Vitális, Kulcsár K. (Vincze a szünetben), Berki (Múcska, 87.), – Bacsa. Vezetőedző: Klausz László.

Gól: Takács (61.), Komáromi (69.) ill. Kulcsár (21.) Berki (83.)

A Pécsen látott kezdőcsapathoz képest több helyen is változtatott Mónos Tamás vezetőedző, a legnagyobb hiányzónak a csákvári védelem oszlopa számított, Vaskó Tamást sérülés miatt kénytelen volt nélkülözni a szakmai stáb.

Komáromi (79) az egész mérkőzésen aktívan játszott Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A szerdai találkozó eleje enyhe hazai fölényt hozott, az első veszélyes próbálkozásig a 7. minutumig kellett várni, Baracskai balról, majd Major jobbról érkező beadása hordozott magában veszélyt, de középen se Takács, se Mészáros nem tudott helyzetbe kerülni. A 19. percben ismét a Csákvár veszélyeztetett, előbb Mim, majd Posztobányi lövését kellett hárítania Ruisznak. A kihagyott helyzetek, ahogy Pécsen is, megbosszulták magukat. Egy gyors akció végén Kulcsár közelről, nagy erővel vágta a labdát a hálóba, 0-1. A folytatásban sem változott a játék képe, az Aqvital birtokolta többet a labdát, de Mim és Komári lövése sem talált utat a vendégek kapujába.

A szünetben kettős cserével próbálta meg felrázni csapatát Mónos Tamás, pár perc elteltével pedig majdnem sikerült az egyenlítés. Komáromi távoli löketét védte a győri kapus, majd a szöglet után Tányéros fejelhetett, kísérlete centikkel kerülte el a kapufát. A 61. percben már összejött az egyenlítés. Mimet buktatta a tizenhatoson belül Ruisz, a megítélt büntetőt Takács értékesítette, 1-1. Pár minutummal később pedig már a vezetést is megszerezte az Aqvital, egy kontra után Komáromi talált be a Győr kapujába, 2-1. Többször is lezárhatta volna a hazai gárda a mérkőzést, de ismét kimaradtak a helyzetek, a túloldalon azonban Berki bevetődve kiegyenlített, 2-2. A folytatásban már nem változott az eredmény, a Csákvár öt mérkőzés óta nyeretlen az NB II-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában