kézilabda

2021.09.02. 23:26

A mozgás öröme Soponyán

A mozgás, a sport öröme elsődleges, a kézilabda szeretete pedig a végső cél – ez is lehetett volna a mottója a Zichy János Általános Iskola kézilabdatáborának, amelyet a hagyományoknak megfelelően az idén is megszerveztek.

FMH

Edzések, játékos programok, csapatszellem

Fotó: az iskola

A táborvezető tisztét ezen a nyáron is Pekács Jánosné testnevelő tanár töltötte be. Az iskola hosszú évek óta kiemelkedő sporttevékenysége – melyben meghatározó szerep jut a kézilabdának, a szivacskézilabdának – „Marcsi néni” kiváló felkészítő munkájának is köszönhető.

A 24 diák nagy kedvvel vett részt a tábor munkájában, amire megvolt minden okuk: a délelőtti és a délutáni edzéseken komoly szakmai felkészítést kaptak, s mellette egyéb játékos programokon is részt vettek. A tábort a nagyközség önkormányzata támogatta – tudtuk meg Hollósi Lászlóné iskolaigazgatótól.

Edzések, játékos programok, csapatszellem
Fotó: az iskola

Azt, hogy tanulás és munka nélkül nincs későbbi siker – a táborvezető nem győzi elégszer hangsúlyozni. A tábor felkeltette a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, elősegítette a kézilabdázás megkedvelését. Hozzásegítette a lányokat, fiúkat ahhoz, hogy elsajátítsák a kézilabda alapjait, mozgáselemeit, a cseleket, a helyes dobómozdulatokat, a különböző technikai összetevőket, és nem utolsósorban ahhoz, hogy kialakuljon az egymásért való küzdeni tudás, a csapatszellem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában