Frissen Fejérből

2021.08.15. 21:29

Tisztes csákvári vereség a Fáy utcai katlanban

A Merkantil Bank NB II 3. fordulójában a Vasas vendége volt az Aqvital FC Csákvár csapata, és egygólos vereséggel zárt.

Káldor András

Radó András (piros-kék) két gólja hozta meg a sikert a Vasasnak

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Vasas FC-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)

Fáy utca, 1234 néző

Vezette: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Máyer Gábor

Vasas: Jova – Szivacski, Viczián, Otigba, Silye – Márkvárt Pátkai, 86.), Berecz, Sztojka (Szilágyi Sz., 46.) – Szatmári L. (Rétyi, 46.)– Radó (Pekár, 76.), Bobál G. (Birtalan, 76.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

AFC Csákvár: Auerbach – Csirmaz, Vaskó, Dulló, Bencze – Baracskai (Mim, 60.), Mészáros D. (Ominger, 60.), Magyar Zs., Kalmár – Torvund (Murai, 76.) – Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás.

Gól: Radó (19., – 11-esből, 50.), ill. Takács T. (60.)

A múlt héten, a Budafoki MTE ellen kiállított Bakos Szabolcs és Posztobányi Patrik nélkül volt kénytelen a Csákvár kiállni, mivel emiatt mindketten egy-egy meccses eltiltást kaptak. A 6. percben az első kínálkozó lehetőség az AFC Csákvár előtt adódott, egy bal oldali bedobás után a labda a hosszú saroknál álló Baracskai Roland elé pattant, aki az ötös sarkáról, óriási helyzetből a léc fölé lőtt. A 19. percben viszont a Vasas büntetőhöz jutott, Radó Andrást szerelte szabálytalanul a 16-oson belül Vaskó Tamás. A 11-est a sértett a jobb alsó sarokba lőtte, középmagasan, 1-0. Majd jöhetett volna az egyenlítés, ám Jova Levente bravúrosan hárította Kalmár Benedek Sztojka Dominik hátán is megpattanó 16 méteres, csavart löketét.

Radó András (piros-kék) két gólja hozta meg a sikert a Vasasnak
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A szünet után nem kellett sokat várni arra, hogy Radó duplázzon, az 50. percben Silye Erik robogott el szabadon a baloldalon, beadásából előbb Bobál Gergely 5 méteres lövésébe még belevetődtek a védők, de a második hullámban érkezett Radó és 10 méterről, jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-0. Abban bíztak a vendégek, hogy a 60. percben még időben jött Takács Tamás találata, aki kapott egy remek kiugratást a jobbösszekötő helyén, és a tehetetlen Jova mellett 11 méterről, higgadtan a jobb sarokba lőtt, 2-1. Aztán lezárhatta volna a Vasas a meccset, a 66. percben Radó futott be egy hosszú labdát a balösszekötő helyén, Auerbach Martin rosszul mozdult ki kapujából, így könnyedén guríthatott vissza az alapvonalról, de Szilágyi Szabolcs 8 méteres lövését a gólvonalról kivágta Bencze Márk.

A hajrában még Jova védett kétszer nagyot, Magyar Zsolt, és Murai Sándor lövéseinél, hozzásegítve csapatát a három pont megszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában