Először itthon

2021.08.21. 07:00

Sóstón javíthat bajnoki mérlegén a Vidi

Az OTP Bank Ligát két döntetlennel kezdő Mol Fehérvár a remekül rajtoló Kisvárda ellen szerezheti meg első győzelmét a szezonban.

Németh Krisztián

Visar Musliu (középen) nehéz meccsre és a szurkolók támogatására számít

Fotó: A klub

A feltételes mód persze rendkívül megengedő. A Vidinek egész egyszerűen nyernie kell, mert erre az idényben nem volt még példa. A Konferencia-­ligában is az ikszre szakosodott az együttes – legalábbis itthon. Az nem vigasztalja a szurkolókat, hogy a nyitányon a Zalaegerszeg ellen, majd a múlt hétvégén Gyirmóton is vezetést szerzett a csapat. Sőt! Az előző évadot az ötödik helyen záró Kisvárda viszont repülőrajtot vett! A Ferencvárost, a Gyirmótot és az MTK-t is 2-1-es győzelemmel intézte el. Éllovasként várják a székesfehérvári derbit!

Két és fél éve gólt sem tud szerezni a Kisvárda Fehérváron

– Sajnos az első két bajnokin hiába játszottunk jól, nem sikerült nyernünk, nagyon csalódottak vagyunk. Úgy érzem, a szerencsével is hadilábon állunk, bízom benne, hogy ez változni fog – kommentálta a rajtot Visar Musliu, a Vidi Európa-bajnokságot megjárt északmacedón hátvédje a klub honlapjának. – A ZTE és a Gyirmót ellen is sok gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, azonban ezek közül csupán egyet-egyet sikerült értékesítenünk. Hiszek a csapatban, hiszem, hogy sikerül átlendülnünk a balszerencsés szériánkon. Ugyanúgy kell játszanunk, mint az első két meccsen, csak a helyzeteinket ki kell használnunk. A Kisvárda jól kezdte a szezont, nagyon nehéz meccsre számítok ellenük, de mindent megteszünk azért, hogy szurkolóink segítségével szombat este megszerezzük a győzelmet – zárta gondolatait a bekk.

Visar Musliu (középen) nehéz meccsre és a szurkolók támogatására számít
Fotó: A klub

Négy hónappal ezelőtt élhették át a Vidi-szurkolók hazai pályán a győzelmet, a már Szabics Imre vezette csapat akkor az Újpestet győzte le 4-0-ra. Ez a gólarány momentán nem jelenti a papírformát a szombat esti találkozóra. Igaz, a Kisvárda nemhogy nyerni nem tudott Székesfehérváron, még gólt is alig szerzett. 2019 márciusáig kell visszamennünk a krónikában, hogy várdai gólt találjunk a sóstói jegyzőkönyvekben. 3-0, 2-0, 3-0. Azóta ezekkel a gólarányokkal tartotta otthon mindhárom pontot a Vidi. Kérdés, végre megrázzák-e magukat a piros-kékek, s mennyire tudják áthidalni sérültjeik hiányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában