hat éremmel tértek haza

2021.08.23. 18:24

Sárosdi sikerélmények – Három országos bajnoki címet szereztek a szkanderesek

Sikeresen szerepeltek a Sárosdi Szkander Klub versenyzői az elmúlt időszakban, legutóbb a Balatonedericsen megrendezett szkander országos bajnokságon remekeltek: 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel tértek haza.

Beke Zsombor, V. Varga József

Fotó: Barzsó István

A viadalra összesen 107 sportroló nevezett (köztük a határokon túlról, Ausztriából és Szlovákiából is), akik 17 kategóriában, súlycsoportban jobb és bal kézzel is megküzdöttek egymással.

A sárosdi klub karbirkózóinak eredményei: Barzsó Henrietta (61 kg) –65 kg kategóriában jobb és bal kézzel is 1. helyezést ért el. Kovács Caroline-nal nyomott izgalmas csatájuk után ők kapták a nap legnagyobb mérkőzéséért járó díjat. Barzsó Alexander (70 kg) kipróbálta magát a 90–100 kilogrammos versenyzők között, ahol bal kézzel a nála jóval nagyobbakat is legyőzve 1. helyezést ért el, míg jobb kézzel 2. helyezést.

Verbóczki Luca (60 kg) a női –65 kg kategóriában jobb kézzel a 2., bal kézzel a 3. helyezést gyűjtötte be. Menyhárt Gergely (75 kg) amatőr abszolút kategóriában jobb kézzel 4., míg bal kézzel 6. lett. Szabó Krisztián pedig ugyanebben a kategóriában jobb kézzel a 6., míg bal kézzel a 9. helyen végzett.

Fotó: Barzsó István

Az elmúlt időszakban nem csak az országos bajnokságon remekeltek a sárosdiak, hiszen a közelmúltban megrendezett Judgement Day Pro League Gemenc Kupán Barzsó Henrietta svájci ellenfelét, Michalina Bleikert 5–0-ra verte meg, míg Verbóczki Luca szlovák vetélytársát, Martina Sojkovat szintén 5–0-ra győzte le. Verbóczki juniorkorúként érte el ezt a szép eredményt. A sárosdi klub versenyzője szlovák ellenfelével már nem először találkozott pályafutása során.

– Jó felkészülést után érkeztem az eseményre. Öt mérkőzést kellett lenyomnunk kétperces szünetekkel, aki többször győzött, az nyert. A szlovák lány mindig nagy ellenfelem volt, ezúttal szerencsére viszonylag könnyebben tudtam győzni. A pályafutásom elejétől kezdve sokszor összefutottam vele, versenyeztünk egy korosztályban is, de mivel ő idősebb nálam, előbb lépett eggyel feljebb. Ha az egymás elleni mérleget nézzük, többször győztem, mint veszítettem, de nagyon nehéz ellenfél, nem számítottam rá, hogy ilyen simán nyerek.

Luca jó formája azóta is kitart, hiszen az országos bajnokság előtt a szlovák világkupa-versenyen is nagyszerűen szerepelt, ahol két aranyéremmel zárt a juniorok között, jobb és a sérülésből felépült bal kezével is a legjobbnak bizonyult kategóriájában.

– Szerencsére a bal kezem már javult annyit, hogy versenyezhettem vele. Maga a verseny jó hangulatban telt, a juniorok népes mezőnnyel képviseltették magukat, de elindultam a felnőtteknél is, bár utóbbiban inkább a tapasztalatszerzésen volt a hangsúly. A junior kategóriát viszont sikerült megnyernem, bal és jobb kézzel is aranyérmes lettem, mindegyikkel 4-4 mérkőzést kellett vívnom.

Összesen nyolc találkozót kellett szkanderoznia a 19 éves sportolónak, a kérdés, hogy egy igen megterhelő nap mentálisan vagy fizikálisan vesz ki többet?

– Fejben sokkal jobban elfáradok. A mérkőzések között zenehallgatással és nyújtással szoktam fenntartani a koncentrációmat. A versenyek általában úgy zajlanak, hogy először az egyik kézzel mennek végig a kategóriák, majd utána a másikkal, természetesen közben mindig van némi pihenő.

A koronavírus-járvány a szkander világát sem kímélte az elmúlt másfél évben. Ugyan a nemzetközi versenyek egy részét megtartják már, de a közelmúltban kiderült, 2020-hoz hasonlóan idén sem az Európa-, sem a világbajnokságot nem rendezik meg. A sárosdi szkanderesek nem maradnak határon túli megmérettetés nélkül így sem, szeptemberben és októberben is külföldi versenyeken mérhetik össze tudásukat a a nemzetközi mezőnnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában