Frissen Fejérből

2021.08.15. 19:58

Megjött az özönvíz, félbeszakadt a Zalaegerszeg-Puskás Akadémia mérkőzés (videó)

A labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában a Puskás Akadémia a Zalaegerszeg vendégeként lépett pályára vasárnap délután. A találkozót a rossz időjárási körülmények miatt a 70. percben félbeszakították.

Beke Zsombor

20210815 Zalaegerszeg Labdarúgó nb1 ZTE FC (kék)-Puskás Akadémia FC (fehér) Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Zalaegerszeg – Puskás Akadémia 1-2 (1-0)

Vezette: Bogár Gergő (Kóbor P., Aradi J.)

ZTE: Demjén – Németh (Lesjak 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi, – Bedi, Sankovic, Halilovic (Spoljaric 66.), –Babati (Grezda 66.), Koszta, Skribek. Vezetőedző: Waltner Róbert.

PAFC: Tóth B. – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch, – van Nieff, Plsek, – Komáromi, Corbu, Gera D. (Slagveer 68.), – Puljic. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Skribek (13.) ill. Favorov (53.)

Felcsúti oldalon meglett a következménye a múlt heti fájdalmas, Paks elleni 6-1-es vereségnek, hiszen a kezdőcsapat átalakulása mellett jó néhány – a nemrégiben a Puskás-Suzuki Kupát megnyert csapatból – fiatal volt ott a kispadon is.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Néhány tapogatózó perc után a találkozó első nagy helyzete a zalaegerszegiek nevéhez fűződik, Koszta kapott jó labdát, a ziccert Tóth tudta hárítani, majd Bedihez került a kipattanó, de a kezdőcsapatban visszatérő Deutsch blokkolni tudott. Nem találta a ritmust a Puskás Akadémia, és a hazai fölény a 13. percben góllá érett, a felcsúti alakulattól kölcsönbe a ZTE-hez igazoló Skribek 14 méterről lőtt hatalmas gólt, 1-0. Kissé felébredt Hornyák Zsolt együttese, Komáromiék többet birtokolták a labdát, a 23. minutumban Spandler lőtt volna távolról, de lökete saját csapattársát találta el. A 33. percben már komolyabb veszélyt jelentett a PAFC a hazaiak kapujára, szöglet után Stronati fejelhetett, de próbálkozása nem talált kaput. A félidő utolsó helyzete is a vendégek nevéhez fűződött, Komáromi beadását az utolsó pillanatban Demjén tisztázta Gera elől, a félidőre maradt az egygólos zalaegerszegi vezetés.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A második játékrész felcsúti lövéssel kezdődött, de Corbu 14 méteres próbálkozását könnyedén fogta Demjén. Az 54. percben sikerült az egyenlítés! Van Nieff szöglete után Favorov elé került a labda, és megpattanó lövése utat talált a hazai kapuba 1-1. A 60. perc környékén megérkezett a szél és a viharos időjárás a pályára, ilyen körülmények között a távoli lövések még nagyobb veszélyt rejthetnek magukba. Így volt ezzel van Nieff is, de 25 méterről eleresztett életerős próbálkozása kapu fölé szállt.

Ilyen körülmények között nem lehetett folytatni
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Az eleredő eső közepette a Puskás Akadémia átvette a vezetést, bal oldali beadást követően Puljicot hagyták üresen a védők, aki köszönte szépen és higgadtan a kapuba lőtt, 1-2. A 70. percben az egyre rosszabb időjárási körülmények Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a találkozót.

A pályára olyan mennyiségű csapadék érkezett, hogy a játékvezető háromnegyed nyolckor kimondta a végső szót, nem folytatják tovább a Zalaegerszeg – Puskás Akadémia mérkőzést.

A továbbiakról hétfőn dönt az MLSZ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában