foci

2021.08.08. 22:41

Hősiesen küzdöttek és csatát nyertek

A Merkantil Bank NB II 2. fordulójában a tavaly még az NB I-ben szereplő Budafoki MTE vendége volt az Aqvital FC Csákvár csapata, mely koncentrált játékkal legyőzte riválisát.

Káldor András

A csákvári együttes nagyot küzdve, emberhátrányban győzte le a Budafokot

Fotó: Földi Imre/MW

Budafoki MTE–Aqvital FC Csákvár 1-2 (0-2)

Budafok, 500 néző

Vezette: Rúsz Márton (Garai Péter, Bornemissza Norbert)

Budafoki MTE: Bese B. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Medgyes (Kotula, 37.) – Filkor (Soltész, 62.), Nándori (Papp M., 80.) – Ihrig-Farkas (László D., 46.), Zuigéber (Mervó, 62.), Szabó M. – Kovács D. Vezetőedző: Boér Gábor

AFC Csákvár: Auer­bach – Csirmaz, Vaskó, Dulló, Bencze M. – Torvund (Kalmár, 68.), Bakos, Mészáros D. (Magyar, 68.), Baracskai (Posztobányi, 46.) – Takács T. (Murai, 77.), Komáromi. Vezetőedző: Mónos Tamás.

Gól: Szalai (81.), ill. Komáromi (27.), Torvund (34.)

Kiállítva: Bakos (38.), Posztobányi (92.)

A Fejér megyei legénység nem kezdett rosszul, hiszen az első negyedórában kétszer jártak közel a gólhoz, melyben Takács Tamás játszott főszerepet. Előbb az 5. percben Bakos Szabolcs jobbról, az oldalvonal mellől adott középre szabadrúgásból, ám 6 méterről a kapu fölé fejelt. Majd a 12. percben hazai labdavesztés után gyors kontrát vezetett a Csákvár, Mészáros Dávid passzával tört kapura, és 10 méterről, jobbal a bal kapufára tekert. Attól függetlenül, hogy a vendéglátók birtokolták többet a labdát, továbbra is a sárga mezeseknek voltak veszélyesebb lehetőségei. A 17. percben Torvund Alexander maradt le a kapu torkában Komáromi György jobbról, élesen beadott labdájáról. Aztán a 27. percben Komáromi szerzett szemfüles találatot, beverekedte magát a 16-oson belülre, nem nagyon támadták, és ezt kihasználva 11 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 0-1. A folytatás is az AFC csapatáé volt, előbb Baracskai Roland labdáját a gólvonalról mentették a védők, de a 34. perc már gólt hozott. Bakos a 16-os vonaláról nem jól találta el a labdát, de ez éppen így lett jó Torvundnak, aki 6 méterről, sarokkal vette be a kaput, 0-2. A 38. percben megfogyatkozott a Csákvár, miután Bakos megkapta második sárga lapját, miután kissé megtaposta Szalai Dánielt.

A csákvári együttes nagyot küzdve, emberhátrányban győzte le a Budafokot
Fotó: Földi Imre/MW

A szünet után ugyan megnyomta a BMTE, ám egy-egy kósza lövést eltekintve nem kellett a vendégeknek idegeskedniük. Az 59. percben folytatódott Takács T. pechszériája, Csirmaz István jobb oldali beadását Jagodics Márk mögül hulló falevélszerűen fejelte a bal sarok irányába, azonban Bese Balázs nagy bravúrral ütötte ki a labdát. A 61. percben viszont Szabó Máté 22 méteres lövését Auerbach Martin bravúrral a léc fölé tenyerelte. A 81. percben szépíteni tudott a Budafok, Kovács Dávid balról, az oldalvonal közeléből szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Szalai pedig 10 méterről a hálóba csúsztatott, 1-2. A 88. percben Kalmár Benedek lábában volt a meccslabda, de közeli lövését védte Bese. A végén még Posztobányi is megkapta második sárgáját, reklamálásért, így kettős hátránnyal zárta a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában