Frissen Fejérből

2021.08.22. 12:00

Hatgólos dunaújvárosi siker a csabai torna fináléjában

A legendás békéscsabai edző, klubvezető, a tavaly januárban elhunyt Szabó Károly iránti tiszteletből megrendezett I. Szabó Károly emléktornát a Dunaújvárosi Kohász KA csapata nyerte az Alba Fehérvár KC előtt.

Káldor András

tornagyőztes Dunaújvárosi Kohász KA csapata a díjak átvétele után Fotó: A Klub

Szombaton már a helyosztókkal befejeződő I. Szabó Károly Emléktorna bővelkedett izgalmakban, és nem utolsó sorban színvonalas mérkőzésekben. Szabó Károly – akit mindenki ismert a magyar női kézilabda világában – neve garanciát jelentett – emellett a felkészülési időszakban egy igazán nívós megmérettetésnek adott otthont a békéscsabai Városi Sportcsarnok.

Nem titkolt céljuk volt a szervezőknek, hogy olyan NB I-es csapatokat hívtak meg, amelyek segíteni tudják az első vonalból tavasszal kieső házigazdák céljait, azaz, hogy minél előbb visszajussanak a legmagasabb osztályba.

A pénteki első összecsapáson a Dunaújvárosi Kohász KA csapata végig vezetve 26-25-re győzte le a Kisvárda Master Good SE együttesét. A nap másik találkozóján az Alba Fehérvár KC kicsit szenvedve, de legyűrte a házigazdákat, akik kis híján meglepetést okozva a végjáték kezdetéig négy-öt góllal vezettek, ám utána megtorpantak. A meccset végül a rutinosabb, és több minőségi játékossal rendelkező fehérváriak nyerték 21-20-ra.

A szombati helyosztókon előbb az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE mérkőzött a Kisvárda együttesével, és újfent minimális, egygólos vereséggel zárt (25-26).

A finálé pedig, mint a pénteki eredmények után kiderült Fejér megyei csapatok presztízsmeccsét hozta.

A tornagyőztes Dunaújvárosi Kohász KA csapata a díjak átvétele után Fotó: A Klub

Alba Fehérvár KC–Dunaújvárosi Kohász KA 23-29 (10-11)

Alba Fehérvár KC: Pijevic, Tóh N., Kubina (kapusok) – Triscsuk 4, Domokos 1, Utasi 2, Takó 2, Bardi 2, Smbatian 1, Gerhát K. 4., Boldizsár, Besszer, Ohyama, Háfra L. 3, Töpfner 1, Hudák 1. Vezetőedző: Boris Dvorsek.

Dunaújvárosi Kohász KA: Bartulovic, Wéninger (kapusok) – Polics 3, Fodor, Szalai B. 3, Sustkova 3, Farkas J. 3, Bulath 3, Matucza 6, Kiss Cs., Kazai, Krupják-Molnár 1, Mrmolja 1, Borgyos 5, Weisheitel, Kukucska 1. Vezetőedző: Vágó Attila.

Szokatlan időben, a déli harangszóval egyszerre indult el a mérkőzés, melynek az első félidejét a Boris Dvorsek irányította fehérváriak kezdték jobban. Más kérdés, hogy hiába vezettek három góllal (5-2) is, ez nem okozott gondot az újvárosiak oldalán. Bár némi időbe telt ugyan még magukhoz tértek. Előbb felzárkóztak riválisukra, majd a játékrész utolsó perceiben fordítottak, és már egygólos vezetés birtokában (11-10) mehettek szünetre.

Besszer Borbála (Alba Fehérvár) a légtérben Fotó: A Klub

A pihenő a Duna-partiaknak tett jót, a fordulást követően támadásban igencsak feljavultak, és szűk tíz perc elteltével már négygólos volt az előnyt kovácsoltak. A félidő derekán aztán már eldőlni látszott a párharc, 22-16-ra vezettek Vágó Attila tanítványai, akik sokkal pontosabban, és jobban játszottak ellenfelüknél. Az Alba FKC megpróbált mindent, igyekezett nagy hajrát nyitni, de a Kohász retesze jól zárt, védekezése stabilnak bizonyult, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy magabiztosan őrizték előnyüket, és 29-23-as győzelmet aratva megérdemelten szerezték meg a torna első helyét.

A torna végeredménye: 1. Dunaújvárosi Kohász KA, 2. Alba Fehérvár KC, 3. Kisvárda Master Good SE, 4. EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE.

Különdíjasok. A torna legjobb játékosa: Szalai Babett (Dunaújvárosi KKA). A torna legjobb kapusa: Wéninger Alexa (Dunaújvárosi KKA). A torna gólkirálynője: Borbély Márta (Békéscsabai Előre NKSE) 11 góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában