Kihívás

2021.08.15. 21:47

Először van ott a női jégkorong-válogatott A csoportos világbajnokságon

Megérkezett és „bebútorozott” a magyar női jégkorong-válogatott az elit-világbajnokság helyszínén. A csapat az augusztus 20-án induló torna előtt még Japán együttesével vív edzőmeccset.

Káldor András

A női válogatott Pat Cortinával harcolta ki az elittagságot

Fotó: MJSZ

A magyar női válogatott két éve a hazai rendezésű vb-n vívta ki a világelitbe jutást, majd eredetileg április 22-én repült volna el története első A csoportos világbajnokságára, ebből azonban nem lett semmi. Akárcsak tavaly, idén is elmarad a legmagasabb szintű torna a kitűzött időpontban, ezúttal azonban nem a nemzetközi szövetség döntött így, hanem Kanada Új-Skócia tartománya és a pandémia. A vb-t a tartomány két városában, Halifaxban és Truróban rendezték volna. A döntés időzítése lehetetlenné tette, hogy a világversenyt esetlegesen más helyszíneken megrendezzék az eredeti időpontban. A nemzetközi szövetség akkor azt ígérte, hogy az eseményre legkorábban nyáron kerülhet sor. A lehetséges helyszínt megtalálták, Calgary lett a célállomás, és augusztusra halasztották a torna megrendezését.

A válogatott – soraiban a székesfehérvári 19 éves Horváth Imolával, aki az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián pallérozódott, majd a MAC-nál töltött el két idényt, utána a svéd Göteborg HChoz igazolt – végigdolgozta az egész nyarat, tesztmeccseket játszott Lisa Haley szövetségi kapitány irányításával.

A női válogatott Pat Cortinával harcolta ki az elittagságot
Fotó: MJSZ

Nemzeti együttesünk Győrben kezdte a közvetlen vb-felkészülést augusztus elején 29 játékossal. A keretszűkítés után 25-en folytatják a munkát. A keret – melyből nyaki gerincsérv miatt kiesett előbb Jókai Szilágyi Zsófi a, majd szinte az utolsó pillanatban Huszák Alexandra térdsérülése is olyan súlyosnak bizonyult, hogy ő sem tarthatott társaival – egynapos utazást követően érkezett meg Calgaryba.

Itt augusztus 18-án a velünk egy csoportban levő Japánnal mérkőzünk meg tesztjelleggel, majd jöhetnek az éles meccsek. Az augusztus 20-i nyitónapon nem lép jégre válogatottunk, aztán 21-én, szombaton magyar idő szerint 20 órától a németek ellen kezdi a szereplését. Egy nappal később ugyanebben az időpontban játszanak a lányok Csehországgal. A pihenőnapot követően két esti – kanadai idő szerinti 19.30-tól, idehaza 3.30-tól – összecsapás vár női nemzeti együttesünkre, előbb Japán, majd Dánia ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában