bajnokság

2021.08.03. 11:06

Déli aranyak mellett fehérvári ezüstök

Forrt a Velencei-tó vize július utolsó hétvégéjén, igen népes mezőny lapátolt a Gyermek, Kölyök Kajak-Kenu Magyar Bajnokságon, ami Kolonics György emlékversenyként szerepelt a versenyprogramban. A Fejér megyei egyesületek számos érmes helyezéssel zártak.

Ferencz Balázs

A Vitál Club SE kajakosa, Takács Emma javított tavalyi helyezésén, ezüstérmes lett az ob-n

Fotó: Vitál Club

A korábban a VVSI színeiben versenyző, most már a Sukorón székelő Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia égisze alatt lapátoló fiatalok négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. A kenus Szekeres Artúr a C1 Férfi Kölyök U13-U14-es korosztály 2000 méteres versenyében lett második. Ugyancsak ezüstös lett a K2 Női Kölyök U14 kajakos párosa, Szép Virág Panka és Jeszkel Panna 2000 méteren. MK4 Női Gyermek U12 1000 méteres viadalában lapátolt a második helyre a Kovács Lili, Szabó Tamara, Molnár Janka, Vilner Emili alkotta kajakos egység. A PC4 Vegyes Gyermek U12 500 méteres kenus mezőnyében szerzett ezüstöt Nagy Rebeka Emma, Sántha Bence, Kis Ákos Levente, Faragó Szabolcs négyese. K2 Női Kölyök U13-U14 1000 méteren Jeszkel Panna, Szép Virág Panka kajak kettőse harmadikként ért célba.

A székesfehérvári Csónakázó-tavon készülő Vitál Club SE növendékei bizonyították, hogy kitartó, szorgalmas munkával apró vízfelületen is lehet sikeresen dolgozni. Két ezüstérmet nyertek az ob-n a vitálos fiatalok. Takács Emma MK-1 Női Gyermek U11 2000 méteres számában lett második, s ezzel javított tavalyi eredményén, egy helyet előrelépett. Mivel a Vitál Club nem tudja biztosítani Emma számára a versenyképes hajót, kölcsönhajóban lapátolt. A Vitál Club ezért köszönetét fejezte ki a segítségükre siető VVSC sportszerű vezetőségének. A saját gyártmányú hajóban induló kajakos, Szijártó Dóra az először versenyzők között a K1 Női Kölyök U13-U14 2000 méteres számában nyert ezüstöt.

A Vitál Club SE kajakosa, Takács Emma javított tavalyi helyezésén, ezüstérmes lett az ob-n
Fotó: Vitál Club

A Fejér megyei kajak-kenusok közül a Rácalmás Sportegyesület versenyzői szerepeltek a legjobban, az összesített egyesületi éremtáblázaton a hetedik helyen zártak, négy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal. Bajnoki címet szerzett C2 Férfi Kölyök U13-U14 kategóriában 1000 méteren és 2000 méteren is a Poszpischil Lőrinc László, Nagy Roland László kenus duó. PC4 Vegyes Gyermek U10-U12 2000 méteren, valamint 500 méteren is aranyérmes lett a Jankovics András, Suta Róbert Koppány Lampert Adrián, Braunn Ádám kenu négyes. A TC4 Vegyes Gyermek U10-U11 korosztály 2000 méterén lett második az Antal Gergő, Zsobrák Gedeon, Kasos Áron, Borsos Buda Efraim alkotta kenus egység, míg MC1 Női Gyermek U10-U12 2000 méteren Poszpischil Luca Panna harmadikként élt célba.

A Dunaújvárosi KSE egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtött. Országos bajnoki címnek örülhetett a Harnos Hanna Amina, Katona Réka Sára, Bebők Lara, Blényesi Réka alkotta kajak négyes az MK4 Női Gyermek U12 1000 méteren. Ezüstérmes lett a Láng Rege Réka, Mészáros Enikő, Blényesi Luca, Bebők Lara alkotta kajak négyes MK4 Női Gyermek U12 2000 méteren. A harmadik helyen végzett Katona Réka Sára MK1 Női Gyermek U12 2000 méteren és a Blényesi Réka, Harnos Hanna Amina alkotta kajak kettes MK2 Női Gyermek U12 2000 méteren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában