Frissen Fejérből

2021.08.09. 16:21

Az amerikai Donte Thomas távozott az Albától

Az Alba kosarasai néhány nap után szerződést bontottak az amerikai bedobóval, Donte Thomas már nem tagja a koronázóvárosi együttesnek.

Horog László

Az amerikai bedobó, Donte Thomas néhány edzés után távozott Fehérvárrról

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Harmadikként jött, elsőként távozott a kék-fehérektől a 25 éves, 4-es és 3-as poszton is bevethető amerikai sportoló, Donte Thomas. A fehérváriak nagy reményeket fűztek a remek ajánlólevéllel érkező, a tavalyi idényben európai topbajnokságban, az olasz Lega Basket Serie A-ban, a Pallacanestro Cantu gárdájában szereplő kosaras szerződtetéséhez. A támadásban és védekezésben is rendkívül hasznos, csupaszív bedobó azonban nem ment át az orvosi vizsgálaton, térdproblémái miatt nem bevethető. Simon Balázs ügyvezető arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Alba Fehérvár szerződést bontott a játékossal, aki már haza is utazott az Egyesült Államokba. A taljánoknál a 2020-21-es szezonban, 21,5 pályán töltött perce során 7,6 pontot és 4,8 lepattanót szerző kosaras a magyar bajnokságban tehát nem mutatja meg különleges képességeit.

Az amerikai bedobó, Donte Thomas néhány edzés után távozott Fehérvárrról
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A másik három légiós, a két amerikai, Jonathan Stark és Baylee Steele, valamint a szlovén magasember, Mirko Mulalic teljesen egészséges és szorgalmasan dolgozik a tréningeken. Az Alba vezérkara nem tett le azon elképzeléséről, hogy az új szezonban négy külföldit szerepeltet, a tárgyalások zajlanak Donte Thomas mielőbbi pótlásáról. A fehérváriak csütörtökön hajnalban nemzetközi tornára utaznak a lengyelországi Torunba, ahol két mérkőzésen lépnek pályára. – Az eddigi edzések nagyon jó hangulatban teltek, az új játékosokkal gyorsan megtaláltuk az összhangot, mindenki szorgalmasan dolgozik. Úgy gondolom, még az út elején vagyunk és nagyon sok munka vár a csapatra, de az biztos, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legjobbak közé tartozzunk a bajnokságban. A nyáron egy hetet kivéve végig edzettünk az ikertestvéremmel, leginkább egyéni munkát végeztünk, persze volt időnk pihenésre is. Nagyon vártam már, hogy – bár csapatszinten kissé átalakulva – ismét megkezdjük a felkészülést a következő szezonra – közölte a hátvéd, Takács Milán, aki 18 évesen már bemutatkozott a felnőtt válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában