Nevelőklubjához igazolt

2021.07.13. 21:51

Visszatért Duna-parti gyökereihez Erdély Botond

A sokszoros utánpótlás-válogatott Erdély Botond Székesfehérvár után az Acélbikák csapatában bizonyíthat a 2021/2022-es idénytől.

Káldor András

Erdély Botond biztos pontja lehet a Bikáknak

Fotó: Titánok

A dunaújvárosi születésű bekk itt is kezdett játszani, majd Székesfehérváron folytatta, ahol bemutatkozott a felnőttek között, és a szezon végéig stabil tagja volt a Titánok együttesének. A következő idényben azonban a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogja erősíteni. A magyar válogatott csatár, Erdély Csanád öccse először szerepelhet szülővárosa felnőtt együttesében.

A Fehérvár AV 19 U18-as gárdájában a 2014/15-ös bajnoki évben mutatkozott be, 18 találkozón lépett jégre, 1 gólt lőtt és 1 asszisztot osztott ki. Közben a magyar U18-as válogatottban is helyet követelt magának, és 14 összecsapáson erősítette a csapatot, tagja volt az olaszországi Asiagóban megrendezett U18-as Divízió I/B világbajnokságot százszázalékos mérleggel záró, és a Divízió I/A-ba feljutó együttesnek. A következő esztendőben már a korosztályos világbajnokságon is részt vett, majd a 2016/17-es idénytől az U20-as nemzeti együttes bekksorában találkozhatunk a nevével, valamint 34 mérkőzésen a junior osztrák pontvadászatban, és 20 meccsen a magyar korosztályos bajnokságban is riogatta a csatárokat. A 2017/18-as évben a Fehérvári Titánok csapatában a felnőttek között még csupán kétszer kapott helyet, de a következő idényre stabilizálta helyét. A legutóbbi két szezonban alapemberré vált a Titánoknál, és három év alatt összesen 102 összecsapáson játszott. Ezen időszak alatt 2-szer volt eredményes, és 7 gólpasszt adott.

Erdély Botond biztos pontja lehet a Bikáknak
Fotó: Titánok

– Dunaújvárosban születtem, itt kezdtem el jégkorongozni ötéves koromban, majd tizenkét évesen Kercsó Árpád invitált az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára. Összesen kilenc évig játszottam a koronázóváros színeiben, azon belül három szezont az Erste ligában, a Titánokban. Sok szép emléket és bajnoki címet szereztem utánpótlásban, felnőtt éveimben pedig igyekeztem állandó fejlődést produkálni. Idén viszont szeretném a komfortzónámat elhagyni, ilyenkor pedig azt gondolom, a környezetváltozás, adott esetben a csapatváltás szükséges a karrierem további építéséhez. A várost ismerem, ahogy a csarnokot is. A keretben vannak olyan játékosok, akiket kiskorom óta ismerek, ebből adódóan úgy érzem, a beilleszkedéssel nem lesz problémám, a fejlődésemhez minden adott. Nem mellesleg a Dunaújváros kerete fiatal lesz és dinamikus, ez a fajta struktúra pedig nem idegen számomra. A mérkőzéseket nagyon várom, bízom benne, hogy ebben a nosztalgikus szezonban sikeresek tudunk lenni csapatként, illetve még többet fejlődhetek a szülővárosomban – fogalmazott a 22. évében járó hátvéd, aki előbb-utóbb követheti bátyját a .magyar válogatottban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában