Megyei foci

2021.07.11. 20:49

Nem kispályás kispályás vezető

A folytatásban Petrás Gábor irányítja a megyei fociszövetségben a kispályás bizottságot, az acélvárosi sportvezető Szabó László örökébe lép.

Horog László

Petrás Gábor (elöl) nézi a megyei kupadöntőt Schneider Bélával Dunaújvárosban Fotó: DLSZ

– Én is a grundon nőttem fel, mint akkor a legtöbb gyerek, majd a kiválasztás során a Kohász utánpótlásába kerültem, ahol végigjártam a korosztályokat. Fiatalon, már 17 évesen tagja voltam az NB II-es, majd az NB I-es felnőtt keretnek is, ahol Salamon Miklós, Lengyel Ferenc, Tököli Attila voltak a pályán. Szerepeltem a megyeválogatottban, felnőttként a harmadosztályig jutottam, Baracson és Mezőfalván, valamint a környékbeli vidéki csapatokban rúgtam a gólokat. A kispályás labdarúgás pedig végigkísérte az életemet, mert a nagypálya után azonnal mentünk a betonos vagy salakos pályára focizni.

2007-ben megalapítottuk a Carissa Sport egyesületet, akkor még a barátainkkal, hogy a városi kispályás bajnokságban részt vehessünk. 2009-ben már pályán kívüli feladatok elvégzésére csatlakoztam a Dunaújváros PASE klubhoz, ahol először a technikai feladatokat, majd a sportesemények szervezését és kommunikációs munkákat végeztem. A városi labdarúgó- szövetségben, a DLSZ-ben 2011 óta tevékenykedem, a főtitkári pozíciót szavazták meg nekem. Ebben a szerepkörben sikerült megreformálni a kispályás bajnokságot és a kispályás kuparendszert, országosan elismert szövetség lettünk. Petrás Gábor a megyei igazgató, Schneider Béla felkérésére csatlakozott az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság Kispályás Bizottságához, melyben több projektet megvalósítottak. – A lényeg az volt, hogy a megyében még szervezettebb és egységes kereteken belül biztosítsuk az amatőr kispályás labdarúgást.

Petrás Gábor (elöl) nézi a megyei kupadöntőt Schneider Bélával Dunaújvárosban Fotó: DLSZ

Bencsik Istvánnal, a társadalmi elnökkel elméleti síkon kezdtük kidolgozni a megyei és az országos rendszer felépítését. Rengeteg egyeztetés követte a felkérést, hiszen ez egy komoly feladat, ami nagyon sok munkával és rengeteg idővel jár, de a cél igazán nemes. Az új szezonban már én irányítom a kispályás bizottságot, Dunaújvárosban korábban kiaknáztuk a lehetőségeket, hét osztályban, tíz bajnoki rendszerben zajlottak a küzdelmek, szerveztünk női bajnokságot, továbbá 28-30 kupát, helyi és környékbeli amatőr focistáknak. Dunaújvárosban nagy hagyománya van egy-egy ilyen jellegű tornának, ezért csak meg kell őrizni a minőséget, s figyelemmel kísérni az új igényeket. Azt mondja, a bizottsági munka során komoly eredményeket értek el, az egyik a Fejér Megye Bajnoka összecsapás megszervezése, ahol a két megyei jogú város legjobb csapatai mérik össze tudásukat és hirdetnek bajnokot.

– Minden évben megszervezzük, a másik remek ötlet a vidéki kistelepülések közti amatőr kispályás torna, mely 21 csapattal indult, 250 sportoló vett részt az eseményeken. Ennek tükrében szeretném folytatni a munkát az FMLSZ-ben, nem titkolt célunk, hogy Fehérváron felpezsdítsük a kispályás labdarúgást. Terveink között szerepel nemzetközi Fehérvár Kupa, többnapos futballkarnevál, ahol az ország elitje is megmutatná tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában