Cseh–dán és ukrán–angol csata

2021.07.02. 22:04

Lehet-e meglepetés az Eb-n?

Szombaton teljessé válik az elődöntők mezőnye a labdarúgó-Európa-bajnokságon.

Németh Krisztián

Szárnyaltak a csehek a Puskás Arénában

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Komoly dilemma elé állítják az embert a bakui párharc résztvevői. Melyik csapat szimpatikusabb? A pokol bugyraiból feltámadó dánok, akik Christian Eriksenért is játszva elképesztő sebességre kapcsoltak, és nemcsak az utolsó csoportkörben, hanem a Wales elleni nyolcaddöntőben is négy gólt vágtak? Vagy a csehek, akik úgy ejtették ki a végső győzelemre is esélyes hollandokat, hogy a fal adta a másikat? Érdekes párharc lesz a mai mérkőzés, annál is inkább, mivel mindkét ország büszkélkedhet remek Eb-eredménnyel. 1992-ben Dánia nyert, Csehország (még Csehszlovákiaként) 1972-ben, 1996-ban a döntőben bukott el.

Szárnyaltak a csehek a Puskás Arénában
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A csehekhez hasonlóan Ukrajna is meglepetést szolgáltatott, miután a nyolcaddöntőben búcsúztatta Svédországot. Vitán felüli, hogy Andrij Sev­csenko csapatát lesajnálták a csoportkör után. Angliát viszont nem! A britek kiütötték a hajdani halálcsoport utolsó résztvevőjét, a németeket. Ráadásul ha sikerrel veszik a római meccset, akkor a hátralévő kettőt már a Wembley-ben játszhatják. Igaz, volt már ilyen. 1996-ban a Nationalelf ütötte őket el a továbbjutástól a legjobb négy között. De előbb Ukrajnát kell kiütniük.

Pénteken lapzártánk után ért véget a Belgium–Olaszország mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában