Frissen Fejérből

2021.07.19. 08:00

Japánban játszott a nemzeti válogatottal Lukács Norbert

Négy fehérvári kosaras volt tagja a magyar válogatottnak, amely Okinawán szerepelt nemzetközi tornán.

Horog László

Lukács Norbert

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mieink mindhárom meccsüket elvesztették, sorrendben a házigazdák, a finnek és a belgák ellen, azonban a hangsúly nem az eredményességen, hanem a gyakorláson volt. Az Albát Vojvoda Dávid, Pongó Marcell, Szabó Zsolt és Lukács Norbert képviselte.

– Nagyon örültem, hogy újra meghívást kaptam a felnőttválogatottba, a hangulat, mint mindig, ezúttal is nagyszerű volt a túra alatt. Mindhárom mérkőzésen pályára léptem, átlagban körülbelül 6-8 percet töltöttem a parketten, epizódszerepek jutottak. Ezzel együtt is nagyszerű volt, hogy ismét számított rám a szövetségi kapitány – nyilatkozta Lukács Norbert.

Azt mondja, szép volt Japán, már amennyit láttak belőle. A fővárosban, Tokióban csak pár napot töltöttek, idejük nagy részét Okinawán, a négycsapatos torna helyszínén töltötték.

– A város szép az óceán partján, az óceánpart gyönyörű, valamint a hotel is minden igényt kielégített. Sajnos körülnézni a pandémia miatt nem nagyon tudtunk, amit lehetett, azt megtekintettük. Tokió nevezetességeit egy kisebb, buszos úton néztük meg. Az Ázsiába tartó gépen már fellelhető volt az ötkarikás hangulat, német és görög sportolókkal együtt utaztunk. Tokióban, a városban kihelyeztek plakátokat, amelyek az olimpiát hirdetik, a reptéren is van nyüzsgés, érkeznek a küldöttségek.

Lukács Norbert
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vendéglátók a nyitómeccsen 21 ponttal verték a mieinket, a japánok érthetően jobb formában vannak, hiszen készülnek a rövidesen kezdődő játékokra, a finnek és a belgák Lukács szerint nem képviselnek komolyabb játékerőt, ám most jobbak voltak.

– A japánok elleni meccs viszonylag sok néző előtt zajlott, ezen a derbin volt csak hangulat. A drukkerek mindannyian maszkban voltak, nekünk a kispadon is kellett viselnünk.

Válogatottunk következő edzőtábora ősszel lesz, a vb-selejtezőket megelőzően. Lukács még nincs tökéletes állapotban, kímélő üzemmódban dolgozott ezúttal is. Három hónapja fájlalja a csípőjét, folyamatosan jár gyógytornára, reményei szerint teljesen felépül, mire az Alba megkezdi a felkészülést, augusztus közepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában