úszás

2021.07.22. 15:14

Első bajnoki érmét hozta a Delfin SE-s Varga Marcell

Jó úton járnak a Delfin SE fiatal úszópalántái. Varga Marcell három számban jutott döntőbe a szegedi Országos Cápa Úszóbajnokságon, s egy bronzéremmel tért haza.

Ferencz Balázs

Fotó: a klub

A felnőtt országos bajnokság helyszínén, a szegedi Tiszavirág Uszodában ugrottak medencébe a cápa korosztály honi legjobbjai. Az utánpótlás országos bajnokságon 75 egyesület úszója hasította a nemrégiben átadott uszoda vizét. A székesfehérvári Delfin SE reménysége, Varga Marcell folytatta a fehérváriak jó szereplését, három számban úszott a döntőben, s egyben bronzérmet is nyert, megszerezve ezzel első bajnoki érmét. 100 méter pillangón csapott harmadikként a medence falára, 100 méteres gyorsúszásban az ötödik helyen végzett, míg 200 gyorson a hatodik lett. A Delfin SE vezetőedzője, Dániel András szerint Varga remekül helyt állt az igen népes mezőnyben.

Varga Marcell (jobbra) folytatta a fehérváriak jó szereplését Fotó: a klub

– A delfines új generáció első szárnybontogatása már elkezdődött a Közép-Magyarország és a Közép-Dunántúl regionális delfin bajnokságán Dunaújvárosban, három érmet és négy döntős helyet hoztak a legifjabb versenyzőink, a cápa ob-t Marci eredménye koronázta meg – fogalmazott Dániel András. – A jövőre nézve biztatóak sportolóink ebben az évben elért időeredményei, nem sokkal maradnak el a bajnokságon való részvételhez feltételként szabott szintidőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában