kosárlabda

2021.07.22. 21:55

Donte Thomas az Albában

Az amerikai erőcsatár, Donte Thomas az Albában pattogtat a következő szezonban.

Horog László

Donte Thomas az Alba kosarasainak új szerzeménye

Fotó: Bradley University

A fehérváriak nem titkolják, a következő szezonban négy külföldi kosaras szerepeltetését tervezik, így kalkulálnak a 2021-22-es szezont illetően. Csütörtökön a harmadik légiós is aláírta szerződését, az amerikai Donte Thomas az Albát erősíti a folytatásban. A 25 éves, 201 cm magas, 104 kg súlyú, tengerentúli sportoló Illinois államban, Calumet Cityben született, középiskolai tanulmányait itt folytatta, egyetemi évei során pedig 2014-től a Bradley University sportolója volt, ugyanazon államban, Preoria városában. Thomas 2018 nyarán szerződött Európába, a finn Korisliigában, a Kotkan TP Basket együttesében pattogtatott, 15,5 pontot és 8,4 lepattanót átlagolt. 2019 nyarán részt vett az NBA-ben érdekelt, méghozzá meghatározó alakulat, az Oklahoma City Thunder nyári táborában, azonban szerződést nem kapott, Hollandiába, a Donar Groningenhez igazolt. A BL-selejtezőn, a portugál bajnok Benfica elleni két derbin 11 pontot és 6,5 szerzett, a tulipánosok pontvadászatán 27,6 percet töltött a pályán a meccseken, 15,7 pont és 7,4 lepattanó fűződött a nevéhez. A tavalyi idényt már európai topbajnokságban, az olasz ligában töltötte Pallacanestro Cantu gárdájában, 21,5 pályán töltött perce során 7,6 pontot és 4,8 lepattanót szerzett.

Donte Thomas az Alba kosarasainak új szerzeménye
Fotó: Bradley University

A 4-es és 3-as poszton bevethető erőcsatárról a fehérváriak ügyvezetője, a szerződést Gáz utcaiak oldaláról szignáló Simon Balázs azt mondja, csupaszív csapatember, olyan játékos, amire az Albának a következő idényben feltétlenül szüksége van. A palánk alatt különösen jól feltalálja magát, minden bizonnyal erőssége lesz a brigádnak. Az rendkívül jó ajánlólevél, hogy Itáliából érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában