vízilabda

2021.06.17. 20:41

Revansot vehetünk Kanadán

A magyar női vízilabda-válogatott a görögországi Világliga Szuperdöntőjében a legjobb nyolc között Spanyolországgal találkozott. A találkozót Bíró Attila együttese nyerte, a pénteki elődöntőben Kanada vár a mieinkre.

Beke Zsombor

Garda két gólt szerzett a spanyolok ellen

Fotó: Czerkl Gábor / Bors-archív

Magyarország – Spanyolország 10-8 (3-3, 3-1, 2-2, 2-2)

Gólszerzők: Keszthelyi-­Nagy 3, Leimeter-Garda 2-2, Szilágyi 1, Gyöngyössy 1, Gurisatti 1, illetve Espar 3, Tarrago 3, Ortiz 1, Forca 1.

A magyar válogatott eddig egy győzelmet és két vereséget számlált a tornán, csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország volt az ellenfél.

Garda két gólt szerzett a spanyolok ellen
Fotó: Czerkl Gábor / Bors-archív

A találkozó Keszthelyi Rita és a dunaújvárosi Garda Krisztina góljával kezdődött, a kaput ezúttal is Magyari Alda védte. A spanyolok az első három percben nem találták a magyar védekezés ellenszerét, de a negyed közepére sajnos utat találtak Magyari kapujába és egy perc alatt egyenlítettek 2-2. A folytatásban Leimeter és Forca Ariza talált még be, így 3-3-as döntetlennel zárult az első játékrész. A második negyedben kétszer is vezetést szereztek a mieink: Keszthelyi góljára ugyan még jött válasz, de Leimeter és Gyöngyössy találataira már nem, a nagyszünetben kétgólos előnyben volt Magyarország 6-4. Térfélcsere után sem változott a játék képe, Szilágyi Dorottyáék tartották a különbséget, sőt a negyedik negyedben Garda góljával már 10-6 volt az állás. A mérkőzés végén ugyan Spanyolország megfelezte a különbséget, de a győzelem nem forgott veszélyben. Folytatás pénteken az elődöntőben, ahol a mieink visszavághatnak Kanadának a szerdai vereségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában