MEGMUTATTÁK, MIT TUDNAK

2021.06.15. 21:00

Rácalmáson közel száz gyerek kézilabdázik – ez hatalmas szó

A Rácalmás SE kézilabda-szakosztályának utánpótlása szombaton tartotta évzáró sportnapját a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnokban.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A szakosztály a hét-nyolc éves szivacskézilabdázóktól a serdülő lányokig (U16) vett részt az eseményen, és természetesen a szülők, családtagok, barátok is.

Meg is telt a kisváros gyönyörű sportcsarnoka, a hozzátartozók végig kísérték az eseményeket, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy szinte mindenkit – elsősorban a szülőket – mobiltelefonnal a kézben láthattunk, hiszen természetes, hogy szemünk fényének minden jelentősebb eseményét rögzíteni kell, akár fotón, akár videón. A kicsiknek pedig ez jelentős esemény volt, hiszen ilyen nagy érdeklődés mellett valószínűleg még nem léptek pályára.

És talán arról se feledkezzünk el, hogy ezen az eseményen már maszk nélkül részt lehetett venni, igaz, a bejáratnál mindenkinek fel kellett mutatnia a védettségi igazolványát. Akinek nem volt, az pórul járt.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ferling Bernadett szakmai vezető elmondta, szerették volna megmutatni a szülőknek, hogy az elmúlt egy évben mennyit fejlődtek a gyerekek. Ezért házi bajnokságot rendeztek szombaton.

– Egy éve dolgozom a rácalmásiaknál, új alapokra helyeztük a munkát, amit komolyabbá is tettünk, mint korábban volt. Úgy érzem, sokat fejlődtek a gyerekek, az U11-U12-es korosztályban a lányok és a fiúk is már figyelemreméltó tudással rendelkeznek.

A Dunaferr SE egykori válogatott, világbajnoki ezüst­érmes, olimpiai negyedik és ötödik helyezett, Bajnokok Ligáját nyert kézilabdázója büszke arra, hogy közel száz gyerek játszik náluk, ami egy ilyen kis város esetében nagyon nagy szó. De továbbra is várnak mindenkit, akik a rác­almási csapatban szeretnének a sportággal megismerkedni. Létesítményproblémájuk nincsen, minden adott ahhoz, hogy a különböző korosztályok rendszeresen megfelelő szakmai munkát végezhessenek el.

– A legkisebbeknél nincsenek gondjaink, de feljebb vannak lyukas korosztályok, a közeljövőben arra kell törekednünk, hogy ezek megszűnjenek – tudtuk meg Ferling Bernadettől a közeljövő legfontosabb célját.

A végig nagyon jó hangulatú program közös pizzázással, valamint a szülőkkel megvívott ügyességi játékokkal ért véget.

Most nyári szünetre mennek a rácalmási utánpótlás-csapatok, majd augusztus elején a legkisebbek nyitják meg a felkészülést napközis tábori rendszerben. Augusztus második hetétől a többi korosztály is bekapcsolódik a munkába napi két edzéssel, amire korábban még nem volt példa a rácalmási kézilabda életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában