vízilabda

2021.06.15. 19:00

Horváth nem utazott el Athénba

A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap elutazott Athénba, a világliga szuperdöntőjére. Az olimpiára tizennyolcas bő keret készül, azonban az eseményre csak tizenöt játékos nevezhető, akik közül tizenhárman lehetnek ott a hat nap során lejátszott hat mérkőzésen.

Gallai Péter

Bíró Attila szövetségi kapitány döntése alapján a kapus Gang Edina mellett a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékosa, Horváth Brigitta, illetve Faragó Kamilla nem utazott el, ők is itthon készülnek tovább. A dunaújvárosi klubot így Magyari Alda, Garda Krisztina, Szilágyi Dorottya és a kaliforniai edzőtábort kihagyó, de ujjtöréséből már felépülő Gurisatti Gréta képviseli.

A csapat ma 16.45 órakor Japán ellen kezdi a csoportküzdelmeket, majd Oroszország és Kanada következik. A másik ágon Spanyolország, Kazah­sztán, Egyesült Államok és Görögország szerepel.

– Azt várom, lássam a fejlődést a csapaton, egyértelműen ezen van a hangsúly! Az amerikai edzőtábor után érthető módon fáradtabbnak tűntek a lányok, de biztos vagyok benne, hogy Athénban már rendben lesznek, és képesek lesznek jó meccseket játszani. Ahogy mondtam korábban, húzóembereket keresek az olimpiai csapatba, most aztán van lehetőség bizonyítani – idézte Bíró Attilát a szövetség honlapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában