Foci

2021.06.16. 14:48

Heister érkezik a MOL Fehérvár FC-hez – A második körös EKL-sorsolás is lezajlott

A Mol Fehérvár FC bejelentette, hogy a klubnál folytatja pályafutását az előző három szezont a Ferencvárosnál töltő Marcel Heister. Időközben az UEFA megtartotta az Európa Konferencia Liga második körének sorsolását.

Beke Zsombor

A kispesti Kálnoki Kis Dávid (j) és a ferencvárosi Marcel Heister az OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros - Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A 28 éves védő a bajnoki rivális, Ferencvárostól érkezik, ahol három szezon alatt 97 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen két gólt szerzett. A német játékos szerződése lejárt a zöld-fehéreknél, így ingyen igazolhatóvá vált.

– Olyan válogatott szintű futballistát igazoltunk, aki tudja, hogy kell győzni. Ráadásul olyan poszton játszik, ahova mindig nagyon nehéz erősítést jelentő játékost hozni, márpedig ő ilyen – nyilatkozta az igazolásról Kovács Zoltán a fehérvári klub honlapjának. – Nem indultunk nyerő helyzetből, mikor megkerestük, hiszen más klubokkal ellentétben csak a bajnokság végén vettük fel vele a kapcsolatot, miután bejelentették, hogy nem hosszabbít az előző klubjával. Nagyon komoly ajánlatokat utasított vissza és döntött úgy, hogy minket választ.

– Örülök, hogy továbbra is Magyarországon folytathatom a pályafutásomat, a családommal nagyon megszerettük az országot. Külön köszönetet szeretnék mondani a MOL Fehérvár FC-nek azért, hogy hosszú távon számolnak velem. Bízom benne, hogy a következő időszakban sok szép fehérvári sikernek lehetek a részese – mondta Marcel Heister.

Az UEFA az első forduló után szerdán megtartotta az EKL második körének sorsolását is. Ha a Fehérvár továbbjut az örmény Aratat Yerevan ellen, akkor a Paide Linnameeskond (észt)–Slask Wroclaw (lengyel) párharc győztesével találkozik. Ha a Puskás Akadémiának a finn FC Inter Turu nem jelent majd akadályt, abban az esetben a második fordulóban az RFS (lett)–KÍ Klaksvík (feröeri) duó valamelyikével játszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában