First League

2021.06.24. 22:46

Feljutás székesfehérvári atlétákkal

A múlt hétvégén ­megrendezett atlétikai csapat Európa-­bajnokságon a magyar együttes nagy fölénnyel feljutott a First League-be. A küldöttségben három ARAK-atléta kapott helyet, a fehérvári akadémia vezetőjét, Tölgyesi Elődöt kérdeztük a sikerről, valamint a közeljövő kihívásairól.

Beke Zsombor

Takács Boglárka

Fotó: archív

A magyar atlétikai csapatot két évvel ezelőtt csupán másfél pont választotta el attól, hogy bennmaradjon a kontinens másodosztályában, azaz a First League-ben. Most Bulgáriában hatalmas pontelőnnyel feljutottak a mieink három fehérvári atlétával, Mátó Sárával, Takács Boglárkával és Szabó Dániellel a keretben.

– Az atlétika mindegyik versenyszámában a legjobb magyar áll rajthoz és képviseli az országot. Ezen az Eb-n minél magasabb ligában szerepel valaki, annál magasabbra taksálható az adott ország erőssége – mondta Tölgyesi Előd, az ARAK Akadémia vezetője. – Elsősorban ezért nagyon fontos, hogy a legjobb magyar atléták ott legyenek, és a legjobban szerepeljenek. Nyilván, ha köztük minél több fehérvári megtalálható, akkor az nagy érdem és büszkeség a klubnak és a városnak is, nem beszélve magukról a sportolókról és edzőikről.

Takács Boglárka
Fotó: archív

A bulgáriai megmérettetés­ről hazatérve nem sokat pihenhettek az ARAK atlétái, ugyanis a hétvégén kerül megrendezésre Debrecenben a magyar bajnokság, majd július első felében következik az U23-as Európa-bajnokság. Utóbbi viadal egy időpontban kerül megrendezésre a Gyulai István Memorial versennyel, így utóbbin a fehérváriak korosztályos versenyzői nem tudnak részt venni.

– Elsősorban az országos bajnokságra fókuszálunk, illetve majd a fiatalok összetett megmérettetésére. Bízom benne, hogy mint legrangosabb, évenként megrendezésre kerülő magyar esemény, több szinten is motiválja a versenyzőinket, nemcsak a jó szereplés miatt, hanem mert ez az esemény egyben a korosztályos Európa-bajnokság főpróbája is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában