Frissen Fejérből

2021.06.27. 08:00

Elkezdték a munkát, kemény fizikai felkészülés vár az újvárosi fiúkra

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata bravúros hajrájának köszönhetően a tizenharmadik helyen zárta a 2020/2021. évi NB III-as pontvadászat Közép csoportjának maratoni sorozatát, amivel meghosszabbította harmadosztályú tagságát.

Gróf András

A csapat hétfőn kezdett, Barna Zsolték a nagy hőség ellenére is pályára léptek a kedd délutáni edzésen Pálhalmán

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Izgalmasan alakult a végjáték, de az utolsó fordulóban már nem kellett izgulnia Varga Balázsnak, aki az elmúlt bajnoki esztendőben már a harmadik vezetőedzője volt az újvárosi együttesnek.

Nem szokványos, hogy három edző is dolgozik egy csapatnál egyetlen bajnoki esztendőben. Miként látja ezt a helyzetet?

– Az évet utánpótlás-edzőként kezdtem, de kívülről úgy láttam, hogy több alapember is távozott a klubtól, így Lőrincz Emil egy szűk kerettel vágott neki a szezonnak. Kevés idő volt az érkezőket beépíteni a csapatba, így értékes pontok úsztak el az elején. Jakab Elekkel jó úton indult el a társaság, de több sérülés hátráltatta a munkát. Hullámvölgybe került az együttes, ami önbizalomvesztéssel járt. Az utolsó néhány fordulóban azonban megmutatta a csapat, hogy mire képes.

Amikor átvette az együttes irányítását, mik voltak a legfontosabb feladatai?

– Elsősorban mentális erősítésre volt szükség. Ezenkívül a játékfilozófiánk és felfogásunk megváltoztatása volt a feladat. Az utóbbi általában egy hosszabb folyamat, de nekünk rendkívül rövid idő állt a rendelkezésünkre. Nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kezdeményezők legyünk a mérkőzéseken. Előtérbe került a labdaszerzés és labda birtoklása. Szerencsére sikerült kihozni a meglévő képességeket a játékosokból.

Az új játékrendszerben néhány labdarúgó új szerepkörben szerepelt…

– A legfontosabb változást Novák Zsombor pozícióváltása jelentette. A szélen nem igazán tudta kamatoztatni a képességeit, de középről indulva rendkívül attraktív játékra volt képes. Óriási szerepe van az eredményes szezonzárásban.

A csapat hétfőn kezdett, Barna Zsolték a nagy hőség ellenére is pályára léptek a kedd délutáni edzésen Pálhalmán
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lehet, hogy az igazi fordulópontot az évek óta „mumusnak” számító Iváncsa legyőzése jelentette?

– Már az első közös meccsünkön, a szegediek ellen is jó teljesítményt nyújtottunk, de az utolsó pillanatban kapott góllal döntetlen lett a vége. A következő hazai találkozón viszont sikerült legyőznünk a későbbi bajnok Iváncsa gárdáját. A megyei rangadón aratott győzelem nagy lökést adott a srácoknak, hiszen a következő fordulóban a Honvéd otthonában is három pontot szereztünk. Az utolsó előtti körben pedig a váciak elleni hazai sikerrel bebiztosítottuk a bennmaradásunkat.

A hódmezővásárhelyi szezonzáró azonban egygólos vereséggel zárult…

– Természetesen nem örültem a vereségnek. Az első félidőben volt három-négy gólszerzési lehetőségünk, de a második játékrész már nem tetszett. Ekkor már nem volt megfelelő a koncentrációnk.

Rövid pihenőt követően az együttes már el is kezdte a felkészülést a 2021/2022. évi bajnokságra…

– Hétfőn megkezdtük a munkát, ami felmérésekkel, tesztetekkel indult. Az első három héten kemény fizikai munka vár a játékosokra. Ezt követően azonban már bajnoki ritmusban folytatjuk a felkészülést. Ekkor már edzőmérkőzések is szerepelnek a programban.

Milyen változások várhatóak az együttes keretében?

– Az már biztos, hogy néhány játékos távozik a klubtól, de természetesen lesznek érkezők is. Kell azonban néhány hét, hogy kialakuljon a végleges keret, hiszen lesznek majd próbajátékosok is. A célokról konkrétan majd csak az után beszélhetünk. Én azonban sikerorientált edzőnek tartom magam, így előzetesen azt mondanám, hogy szeretnék az élmezőnyben végezni a csapatommal.

Kik lesznek a szakmai stáb tagjai a következő idénybe?

– Pálinkás András kapus­edző, Tóth Árpád másodedző és Horváth Tibor erőnléti edző segíti majd a csapat mindennapi munkáját, ami jövőbeni siker kulcsa lehet.

Az edzőmérkőzések menetrendje

A nyári felkészülési mérkőzések tervezett menetrendje a következő: Dunaújváros PASE – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (július 3.), Dunaújváros PASE – Ceglédi VSE (július 10.), Paksi FC II – Dunaújváros PASE (július 14.), Dunaújváros PASE – MOL Fehérvár FC II (július 17.), Tiszakécskei LC – Dunaújváros PASE (július 25.). A találkozók pontos helyszínéről és időpontjáról a klub később ad tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában