Frissen Fejérből

2021.06.07. 18:28

Dobogós helyezésekért harcol a fehérvári rallycross-pilóta

Kategóriát váltott, de továbbra is a dobogós helyezésekért harcol a fehérvári rallycross-pilóta, Fuksz Bence.

Ferencz Balázs

Forrás: Fuksz Bence

Májusban indult a honi rallycross-idény, melyet nagy izgalommal és bizakodva várt a még csak 17 esztendős Fuksz Bence is. A fehérvári pilóta 2015-ben, azaz 12 évesen indult először rallycross-futamon, a SlovakiaRing-i debütálás után azonban számos viadalon terelgette Suzuki Swiftjét.

Fotó: Fuksz Bence

Fiatal kora ellenére így már rutinos versenyzőnek számít itthon, a murvás és aszfaltos pályákon, 2021-ben azonban a kategóriaváltás miatt mégis ismeretlen terepre tévedt. A Magyar Kupa 1400-as géposztályban egy egy számára új építésű Suzukival versenyez, mégis remekül rajtolt. Fuksz Bence a nyitófutamon a harmadik helyen végzett, azaz dobogóra állhatott. A folytatásban a másik nagy magyar rallycross-fellegvár, Máriapócs fogadta a mezőnyt. Fuksz Bence kiegyensúlyozottan autózott, de sem a kvalifikációs futamokban, sem pedig a döntőben nem tudta beverekedni magát az első három közé. A döntő futamban a negyedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában