Frissen Fejérből

2021.06.13. 21:40

Dárdai: Meglepetést is okozhat a válogatott

Lőw Zsolt, Szélesi Zoltán, Kovács Zoltán, Vincze Ottó. Illusztris társaság jött össze szombat délután Szabadbattyánban, ahol a Dárdai Pál és válogatott-társai jótékonysági mérkőzésen léptek pályára a helyi együttes ellen. A barátságos találkozót a kék-feketében játszó „Dárdai Hertha BSC” nyerte. A győztes gárda névadója, Dárdai Pál nyilatkozott lapunknak a jól megérdemelt szabadságról, valamint az Európa-bajnoki esélyekről.

Beke Zsombor

Három generáció Dárdai egy képen: háttérben Márton, a labda mögött Pál, Bence pedig figyel F.: NN

Milyen állapotban érzi saját csapatát, az idei nyáron hányadszorra tudtak összeállni?

– A múlt héten Zombán volt az első ilyen típusú meccsünk, nagyon jó ellátásban volt részünk, csodálatos délutánunk volt, az emberek szeretete jólesik az egész csapatnak. Az ilyen találkozók lényege, hogy jól érezzük magunkat, a játékidőt pedig elosztjuk egymás között. A mérkőzés után iszunk egy jó hideg sört vagy egy fröccsöt, eszünk egyet, beszélgetünk. Egymással ilyenkor tudunk igazán találkozni, év közben kevésbé, mindenki dolgozik, mindenki a futballal ügyködik. Ezek mindig a nyár szebb napjai.

Három generáció Dárdai egy képen: háttérben Márton, a labda mögött Pál, Bence pedig figyel F.: NN

A német bajnokságban különösen nehéz idényen van túl a Herthával, a bennmaradásért kellett küzdeniük, sőt a bajnokság utolsó harmadában a koronavírus is megnehezítette a gárda életét. Mivel tölti a jól megérdemelt pihenését?

– Nagyon kemény volt az egész év, azt nem lehet rámondani, hogy stresszmentes lett volna. Azóta stresszmentes, mióta itthon vagyok. Leutaztam Pécsre, apunak a birtokára, rendbe tettem mindent. Az azóta eltelt időben a Balatonnál pihenek, a pontyok és hajózás szerepel a programban. Szerencsére eddig az időjárásra sem lehetett panaszunk. Az, hogy meddig tart a pihenő, még nem tudom megmondani pontosan. Az első három-négy edzésen nem a vezetőedző személye a fontos, hanem a diagnosztikáé a főszerep, a játékosokat be kell mérni, meg kell nézni, ki mennyi terhelést bír majd el az elején. Ez néhány napot igénybe vesz. Az biztos: 30-án kell az első edzést megtartani, amihez már az edző is szükséges.

Dárdai csapatában számos korábbi magyar válogatott játékos kapott szerepet Fotó: Nagy Norbert

Pénteken elrajtolt az Európa-bajnokság, újra nézőkkel. Mit vár a magyar válogatottól, s kit tart a torna esélyesének?

– A nézők visszatérése nem csak a mieinken, de az egész labdarúgáson sokat lendít. Az emberek számára a bezártság után öröm lesz kimenni a stadionokba, ahogy öröm ma is itt lenni, ezen a rendezvényen. Ami a válogatott szereplését illeti, szerintem mindenki minket akar majd megverni, nehogy a magyarok elleni pontvesztésen múljon valami. Ezt ki lehet használni. A védekezés jól fel van építve a magyaroknál, jól dolgozik a csapat együtt, a szakmai stáb megtalálja az egyensúlyt a pályán. Elöl Szalai Ádám jól megtartja a labdákat, a gyors embereink pedig felérnek mellé. Szerintem meglepetést is okozhatunk, ha egy meccset meg tudnánk nyerni, azzal még akár tovább is csúszhatunk a csoportból. Ami a végső esélyest illeti, a torna ezen szakaszában még nem szeretek találgatásokba belemenni, a csoportkör után már jobban kirajzolódik, hogy kik érhetnek oda a végelszámolásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában