Három magyar lány jutott fináléba

2021.06.10. 21:01

Alekszejev is döntős

Gulyás Michelle és Guzi Blanka mellett az Alba Öttusa SE sportolója, Alekszejev Tamara is bejutott az öttusa világbajnokság szombati döntőjébe.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara az élmezőnybe robogna

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A hölgyek két selejtezőcsoportjában 68 pentatlonista küzdött a továbblépésért. 15-15 hely ért automatikus finálét, további hatan pedig a pontszámuk alapján kerültek a legjobbak közé.

Alekszejev Tamara az élmezőnybe robogna
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az A csoportban Alekszejev Tamara elképesztő formában forgatta a párbajtőrt, 23 győzelemmel és 10 vereséggel a harmadik helyen zárta a számot. A 200 méteres úszásban kissé elmaradt az általában tempózott időtől, 2:24.94 perces teljesítménye a 24. helyre volt elég. Azonban a szoros mezőny miatt maradt az összetett harmadik pozíciójában, így kedvező rajtot vehetett a laser-runban. Kiegyensúlyozottan kombizott, megszakadnia nem kellett, s nyolcadikként kvalifikálta magát a szombati fináléba. Guzi Blankának nagyot kellett futnia a döntőért, a 24. helyről kapaszkodott fel az ötödikre. A vk-döntőn harmadik Gulyás Michelle az élről kezdte a kombinált számot, s kényelmesen masírozott a legjobb 36 közé. Réti Kamilla a 28. lett, s búcsúzott a világbajnokságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában