Frissen Fejérből

2021.06.06. 20:26

A Vidi fiatal kapusa csatárként is megállta a helyét Ercsiben

A nyári felkészülés első edzőmérkőzésén kínkeserves győzelmet aratott a Mol Fehérvár FC a megyei első osztály bronzérmese, az Ercsi Kinizsi felett.

Ferencz Balázs

Dala Martin (fehérben) az első félidőben kollégája, Andrejev Illés kapuját riogatta Fotó: Kricskovics A. / FMH

A júniusi nyár első vasárnapján szinte az egész kisváros ünnepelt. A település szívébe vezető Dózsa György úton láthatóan népes társaság ült családi ünnepet az egyik porta udvarán, de az Ercsi Kinizsi sportpályáján is zsibongó élet honolt. Nem mindennapi eseményre telt meg a zöld-fehérek lelátója, az NB I bronzérmese látogatott a Viszló Trans megyei I. osztály haramadik helyezettjének otthonába. A Kinizsi egy hete zsebelte be a bronzérmet a Fejér megyei pontvadászatban, s még edzésben maradt egy hétig, hogy futballünnepen csapjon össze a nagymúltú Vidivel. Lieber Károly alakulata alaposan megnehezítette a fehérváriak dolgát. Igaz, a piros-kékek nem számíthattak a válogatottak – Nikolics, Fiola, Nego, Bolla, Stopira, Rus, Zivzivadze, Muszliu – játékára, valamint sérülés miatt hiányzott Hangya Szilveszter és Szabó Levente is.

Szabics Imre így tulajdonképpen az NB III-as csapatot szerepeltette kiegészítve a hadra fogható, és itthon maradt élvonalbeliekkel, Petrjakkal, Pintoval, Aleffel, Dárdaival, Hourival, Kovács Dániellel, Kovács Istvánnal, Evandroval és Bourard-ral. De a legnagyobb meglepetést nem is a kerettel, hanem az összeállítással okozta a Vidi trénere, hiszen az első félidőben a 17 esztendős, a Fehérvár FC második csapatában védő kapus, Dala Martin csatárként kezdett, majd fordulás után ő volt a portás, és kollégája, Kovács Dániel serénykedett a támadósorban. A fiatalítás, és az idegen posztok ellenére is dominált a Vidi, Dala például többször is veszélyeztetett, de nem volt egyértelmű a négy osztálynyi előnyben lévő csapat fölénye. Az Ercsi bátran futballozott. A második játékrészben már három kapufáig is eljutott a Vidi, Evandro kétszer, míg Kovács Dániel egyszer találta el, ugyanakkor Hodula kapus egy-két bravúrral tartotta ikszen a derbit. A hajrában Dalának kellett ziccert fognia, s már-már kezdett kínossá válni az eredmény a vendégek számára, mikor a 92. percben egy szögletet követően Alef talált közelről a kapuba, 0-1. Ezzel az árva találattal nyert a Mol Fehérvár FC, mely együttes hőse a mezőnyben és a gólvonal előtt is jól ténykedő Dala Martin lett.

Dala Martin (fehérben) az első félidőben kollégája, Andrejev Illés kapuját riogatta Fotó: Kricskovics A. / FMH

– Nyolc, kilenc éve nem játszottam mezőnyben, bár edzéseken néha kijövök a kapuból – mesélte a 17. életévét áprilisban betöltött kapus, a fehérvári nevelésű Dala Martin. – Eleinte azt gondoltam, hogy valamiféle szivatás sül majd ki a dologból, mivel újonc vagyok, de kiderült, hogy valóban a góllövés lesz a feladatom. Álomszerű lett volna gólt lőnöm az első meccsemen a nagycsapatban, de igazából nem volt elvárás, hogy betaláljak. Alapvető volt számomra, hogy a saját kapunk előtt viszont ne hibázzak, gólt ne kapjak. Szerencsére ez sikerült, de a csapat játéka és az eredmény miatt elégedettek nem lehetünk. Irányítottuk a meccset és sokkal több helyzetünk volt, de a jövőben a helyzetkihasználáson javítanunk lell. Örülhetünk, hogy egyáltalán megnyertük a meccset.

A Vidi az első félidőben a Gundel-Takács – Kojnok, Vágó, Horváth G., Gulyás – Papp M., Kovács I., Pinto, Petrjak – Kovács B., Dala összetételben szerepelt, fordulás után a Dala – Kövesdi, Dinnyés, Alef, Horváth B. – Dárdai, Houri, Evandro, Bourard – Kovács D., Tóth T. V. tizenegyet küldte pályára Szabics Imre az Andrejev – Tóth K., Tolnai, Szűcs, Holentoner, Németh G., Kondreska, Bognár, Krausz, Jerzsabek, Reicheld alkotta Ercsivel szemben.

 

– Elérte a célját a mérkőzés, ami most elsősorban az volt, hogy mindenki ugyanannyi, negyvenöt perces terhelést kapjon, hogy egyensúlyban legyen a csapat tagjainak terhelése – ezért kapott például két kapus is a mezőnyben lehetőséget – értékelt Szabics Imre, a fehérváriak vezetőedzője. – Amit terveztünk, azt megcsináltuk, rávezetésnek megfelelt ez a kilencven perc. A hazaiaknak köszönjük a vendéglátást, sok sikert kívánunk nekik a következő szezonra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában