foci

2021.05.12. 22:07

Viszlát, bajnoki cím? Kikapott az Iváncsa csapata

A legnagyobb meglepetést a Dunaújváros szállította az NB III-as labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában azzal, hogy legyőzte a listavezető Iváncsa együttesét.

Krebsz András, Németh Krisztián, Ferencz Balázs

Papp Marcell (jobbra) közel járt a gólszerzéshez

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nyugati csoport

MOL Fehérvár FC II–SC Sopron 0-2 (0-2)

MOL Aréna Sóstó, 50 néző, vezette: Leél-Őssy Ádám.

Fehérvár II: Dala – Kojnok, Molnár B., Tóth A. (Urbán, 48.), Tarnóczi (Fodor, a szünetben) – Kövesdi (Rónaszéki, 80.), Horváth B. (Szileszki, a szünetben), Dinnyés, Papp M. – Elek, Molnár M. (Tóth B., 67.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Gól: Pető (10.), Gere (19.)

Az Elek Ákossal a támadósorban felálló székesfehérváriak rögtön a mérkőzés elején hátrányba kerülhettek volna, ám Krizsonits 19 méteres lapos lövése egy védőről szögletre pattant, húsz centiméteren múlhatott a vendégek vezetése. A 10. percben aztán előnybe került a fehér mezes alakulat: tetszetős soproni támadás futott végig a bal oldalon, Kustor centerezését Purt begyötörte az ötös oldalvonalától, Pető pedig hét méterről könnyedén a hálóba lőtt, 0-1. Nem sokkal később újra rezdült a piros-kékek hálója: a soproniak kontráját Keresztes passza után a jobbösszekötő helyén felfutó Gere belsővel a hosszú alsóba helyezte, 0-2. A szépítés Papp lábában maradt, az időközben egy sorral hátrébb rendelt Elek pazar átadással hozta helyzetbe a szélsőt, a kapáslövés azonban fölészállt.

A szünetben előbb a két helyen is változtató hazaiak tesztelték az ellenfél kapusát, majd kisvártatva Dalának kellett zárnia a szöget Krizsonits közeli próbálkozásánál. A fehérváriak hálóőre a 61. percben Purt ziccerét, majd Keresztes fejesét hárítva tartotta mérkőzésben a csapatát, ám mivel Szileszki fejesét Rátkai a kapufára tolta, a szépítés sem jött össze a hazaiaknak.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Balatonfüredi FC 1-0 (0-0)

Gól: Rigó (70.)

Kiállítva: Tamás (94.)

BKV Előre–Puskás Akadémia FC II 1-0 (0-0)

Gól: Pokó (89.)

Papp Marcell (jobbra) közel járt a gólszerzéshez

Bicskei TC– THSE Szabadkikötő 1-0 (1-0)

Gól: Farkas M. (41.)

Szoros mérkőzésen arattak győzelmet a hazaiak a bajnokság egyik kiesője ellen. Ez nem új keletű, hiszen a Ménfőcsanakot is egy góllal lépték le korábban. Farkas Máté találata az együttes zsinórban megszerzett hatodik hazai diadalát jelentette.

Közép csoport

Dunaújváros–Iváncsa 1-0 (0-0)

Gól: Kesztyűs (60.)

Kiállítva: Tóth Z. (82.)

Megyei rangadót vívott a Közép csoportban a hátsó régióban szerénykedő Dunaújváros és a listavezető Iváncsa. Arra már korábban fény derült, hogy Domján Attila együttese bajnoki címük esetén sem vállalnák a másodosztályú tagságot, de azzal, hogy Kesztyűs Máté találatára nem tudott válaszolni az Iváncsa, elsőségük is veszélybe került. Tizenhárom bajnokin át tartó veretlenségi sorozatuk szakadt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában