kézilabda

2021.05.21. 19:45

Visszavágott a Kohász

A női kézilabda K&H Liga 24. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA második félidei parádés játékával hatgólos győzelmet aratott a Kisvárda Master Good SE csapata ellen.

Káldor András

Szalai Babett (a labdával) hat góljával döntő érdemeket szerzett a sikerben

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Amellett, hogy méltóképpen szeretné lezárni a meglehetősen mozgalmas szezont a Dunaújvárosi Kohász KA együttese, már készül a klubvezetés a következő idényre, és próbálja jócskán megerősíteni a gárdát. Így amellett, hogy tizenegyen biztosan maradnak a csapatnál, négy játékos érkezését jelentették be. A saját nevelésű, 20 éves Kukucska Viktória a Boglári Akadémia-SZISE csapatától tér vissza, valamint eddigi csapattársa, a 19 éves Farkas Johanna is csatlakozhat a kerethez. Rajtuk kívül két légiós is a DKKA tagja lesz, a 23 esztendős cseh válogatott balátlövő Jana Sustková, akit a Banik Most együttesétől jön, míg Dominika Mrmolja a szlovén ŽRK Mlinotest Ajdoviščina csapatától teszi át állomáshelyét a Duna-partjára. Azt pedig a találkozó előtt tudtuk meg, hogy a 27 éves Polics Tímea – az NB I/B-ben és a Liga Kupában is remekül szereplő Kozármisleny gólgyárosa – szintén itt folytatja.

Nagy várakozás előzte meg a Kisvárda elleni találkozót, ami egyáltalán nem véletlen, hiszen az új hatósági szabályok bevezetése óta először játszottak a piros-fehérek hazai pályán, újra a szurkolók előtt. Sokan emlékezhetnek arra, hogy Szekszárdon, albérletben tavaly február 21-én volt utoljára, az MTK ellen, hogy közönség láthatta élőben Szalai Babettéket. Jelképes 70 Ft-os áron lehetett jegyet venni a meccsre, utalva ezzel, hogy Dunaújváros idén ünnepli 70. születésnapját.

Az NB I középmezőnyének két oszlopos tagja csapott össze, és rögtön nagy tempóban indította a meccset a vendégcsapat, a rutinos Siska Pálma két találata nyitotta a gólok sorát. Nehezen indult hazai szemszögből, csak 5 perc 19 másodperc után lőtték az első gólt, ekkor Nick Viktória vette be Pásztor Bettina kapuját (1-3). Jól védekezett a Kisvárda, keményen és agilisan állították meg a hazai akciókat, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy Vágó Attila időt kért a 10. percben, és vehemensen próbálta pontosabb játékra ösztönözni lányait. Hatottak az intelmek, Román Dorina vette az „adást” és góllal köszönt be. A 11. percben Bulath Anita került a parkettre, a szeme alatt repedt fel bőr, úgy kellett letámogatni az öltözőbe a gólerős átlövőt. Mindenesetre ezt követően feljavult a Kohász védekezése, és Hlogyik Petra is több labdát megfogott, bár a félidő feléhez érve állandósulni látszott a szabolcsiak két-háromgólos előnye (5-8). Ez a fór aztán szép lassan egyre csökkent Ferenczy Fruzsina jóvoltából (10-11), majd a 26. percben Szalai révén az egyenlítés is megszületett (12-12).

Szalai Babett (a labdával) hat góljával döntő érdemeket szerzett a sikerben
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A szünetben Bulath melegített, és, ha másodjára is, de hetesből meghozta csapatának a vezetést, először a mérkőzésen (14-13). Fordult a kocka, innentől a DKKA ment kettővel-hárommal, mindezt alig több mint öt perc alatt érték el, és nem is hagyta szó nélkül Bakó Botond. Igaz sokat nem változott ezután sem a játék képe, sőt Bulath hetese újabb meccs-csúcsot döntött, és már négy gól volt a különbség (20-16) a 42. percben. Forgatta csapatát Vágó Attila, ez jót tett nekik, mert egyre biztosabban vezettek. Az utolsó tíz perchez érve ugyan megpróbálta nekidurálni magát a Kisvárda, de vagy Hlogyikban akadtak el a labdák, vagy a kapufa mentett, és 13 perc alatt mindössze egyszer voltak eredményesek. A hajrában faragott valamicskét hátrányán a látogató, ám nyomban visszaállította a Kohász az ötös differenciát. Remek egyéni megoldásokat láthattunk az újvárosi lányoktól, akik kis túlzással eksztázisban játszották végig a hátralevő perceket. A publikum hálás volt, felállva ünnepelte kedvenceit, aki tényleg nagyot küzdve megérdemelt győzelmet szereztek. Kazai Anita még két másodperccel a végét jelző dudaszó előtt is lőtt egy gólt Mátéfi Dalmának, és ezzel alaposan visszavágott a csapat a februárban elszenvedett kétgólos kisvárdai vereségért (26-28).

Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Kohász KA-Kisvárda Master Good SE 29-23 (13-13)

Dunaújváros, 200 néző Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Dunaújvárosi Kohász KA: Babovic – Mihály 1, Román 4, Bulath 3, Nick 2, Ferenczy F. 4, Kazai 2. Csere: Hlogyik, Wéninger (kapusok), Szalai B. 6, Barján, Dabevska 2, Horváth G. 5, Fodor N. Vezetőedző: Vágó Attila.

Kisvárda Master Good SE: Pásztor B. – Udvardi 1, Habánková 3, Szabó Nina 4 (1), Dombi K. 2, Siska 6, T. Milosevics 4 Csere: Mátéfi D. (Kapus), Termány, Mészáros-Mihálffy 2, Soltész, Bouti, Dombi L. 1. Vezetőedző: Bakó Botond

Kiállítások: –, ill. 6 perc Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában