foci

2021.05.14. 16:34

Rangadók, jönnek, rangadók mennek

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulója következik a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit, vezetőit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. május 15., szombat 17.00

Mányi TK (15.) – Lajoskomáromi SE (13.) – ősszel 0-5

Varga Mihály, a Mányi TK elnöke: – Reálisan nézve nem lett volna esélyünk Ercsiben, nem volt benne a pontszerzés sajnos a csapatban, hiányzott a megfelelő átütő erő. Amúgy ez volt az idényben az eddigi legsportszerűbb mérkőzésünk, ügyesen játszottunk. Három hazai mérkőzéssel zárjuk a bajnokságot, a csapat egész tavasszal becsülettel küzdött, olyan teljesítményt nyújtott, amelyre büszke lehet a szűkös keret ellenére. A Lajoskomárom elleni találkozó abszolút ki-ki meccs lesz, megpróbálunk győzni, a motivációval biztosan nem lesz gond, ezt soha nem érzem a csapaton. Ellenben, ha egy láncszem hiányzik a gépezetből, akkor már bajban vagyunk, ez a legfőbb problémánk. Most nem lesz sérültünk, aki beteg volt, edzésre jelentkezett, és nincs eltiltottunk sem. Hangsúlyozom, mindenképpen szeretnénk győzni, már csak azért is, mert ősszel ott játszottuk az utolsó mérkőzést Lajoskomáromban, és addigra már teljesen szétesett a játékunk és belefutottunk egy ötgólos vereségbe. Ezúttal azonban kiegyensúlyozott mérkőzést várok.

Sárosd Kronos Sport (1.)-Ercsi Kinizsi SE (4.) – ősszel 3-2

Arany Tibor, a Sárosd Kronos Sport vezetőedzője: – Az előző fordulóban, Bodajkon az első félidőben nem voltunk a legjobb állapotban, de a szünet után már elég jól beszorítottuk ellenfelünket, és onnantól kezdve voltak nagy helyzetek, amelyek kimaradtak, és egy kicsit így jobban kellett izgulni a végén. Nehéz mérkőzésre számítok az Ercsi ellen, hiszen ők is ott vannak a dobogó közelében, és korábban is nehéz csatákat vívtunk velük. Innentől kezdve számunkra minden mérkőzés kemény lesz, és szükséges lesz az extra koncentráció játékosoktól. Igazán nem tudom, mi lehet a recept ezen a mérkőzésen, próbáljuk játszani a saját, jól begyakorolt játékunkat, arra koncentrálunk, hogy ez működjön. Ahogy már korábban is bizonyítottuk, minden ellenfél ellen van esélyünk, az pedig külön jó, hogy a szurkolók már szivárognak vissza, és még plusz motivációt fognak adni a csapatnak. Meszlényi Zsolt már jó ideje hiányzik, sérült. Rajta kívül jelentősebb hiányzó nem lesz. Vannak olyanok, akiknek egy kicsit nehezebb, de összedrótozunk mindenkit, hogy bevethetők legyenek a hétvégére.

DUFK SE (14.)-Martonvásár SK (9.) – ősszel 2-0

Szellák Sándor, a DUFK SE vezetőedzője: – A Mór elleni összecsapás után érthetően csalódottak voltunk, mert a végén kaptunk egy olyan gólt, ami indokolatlannak tűnt. Tudtuk azt, hogy ez nem az a mérkőzés lesz, ahol nekünk áll a zászló, arra próbáltunk koncentrálni, hogy az utolsó három fordulóra olyan mentális állapotban menjünk, hogy Móron ne végezzenek ki minket. Ez a 0-6 olyan határeset, meglátjuk, hogy a hétvégére milyen nyomokat hagyott bennünk. Ősszel legyőztük otthonában a Martonvásárt, bízom abban, hogy meglesz a siker most is. Az igaz, hogy szerencsétlenül jött ki, de az egyetlen igazi kapusunk temetésre megy Miskolcra, így Kovács Dorián nem segíthet minket, és egy mezőnyben játszó játékos – aki amúgy kispályán szokott védeni – Jójárt Dániel fog védeni. Meglátjuk, hogyan jövünk ki ebből, már kipróbáltuk őt a Sárosd ellen, akkor jól védett. Reméljük most is. Abban reménykedünk a Martonvásár utóbbi hetek gyengébb meccseit látva, esetleg legyőzhetjük, megszoríthatjuk őket. Ez adhatna egy kis lendületet az utolsó két mérkőzésre. Edzett már, és számítunk sérülése után Tóth Barnabásra, az ő beszállása nagyon sokat segítene a csapaton.

2021. május 16., vasárnap, 17.00

Tordas FÉSZ ZRT. (10.)-Tó-Vill Kápolnásnyék (8.) – ősszel 1-0

Farkas Zsolt, a Tordas FÉSZ ZRT. technikai vezetője: – Legutóbb Enyingen igazságos döntetlen született. Komoly problémánk, hogy kevesen vagyunk és Enyingen például a csere kapusunk kezdett, majd a 6. percben megsérült. Ráadásul Király János és Szilágyi Imre eltiltás miatt hiányoztak, Kerényi Tamás sérült volt. A kupában elkönyvelt siker sokba került, és jelentősen befolyásolja a hétvégi eredményeinket. Sebestyén Noel még az Ikarus ellen sérült meg, azóta nem tudunk rá számítani. Tizenhárom-tizennégy játékosunk van, de ettől függetlenül jó mérkőzést várok a Kápolnásnyék ellen, amely szerintem a kupameccshez hasonlóan parázs találkozó lesz. Bennük nagy valószínűséggel van még némi tüske, hiszen ott legyőztük őket. Most azért talán annyival lesz könnyebb a helyzetünk, hogy az eltiltottak és Berki Roland is visszatérhetnek.

Ikarus-Maroshegy (6.)-Móri SE (2.) – ősszel 0-1

Borsányi István, az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Sajnos nem nagyon találjuk a ritmust. Lajoskomáromban is vezettünk 2-0-ra, és onnan „sikerült” leadni két pontot. Elsősorban továbbra is a helyzetek kihasználásával vannak gondok, Kovács Levente ugyan most rúgott két szép gólt, de minden mérkőzésen hasonlókra lenne szükség, ahhoz hogy tudjuk tartani a lépést. Mindezektől független a Mór ellen nyerni szeretnénk. Rengeteg a hiányzónk, többen el is hagyták a klubot, de merítünk az utánpótlásunkból, megadjuk a bizalmat saját nevelésű játékosainknak, nem véletlenül vagyunk nevelő egyesület. Kevesen vagyunk, mindössze 17 játékosunk van és így elég nehéz nem lehet változtatni. Egy-egy mérkőzésen van két cserém, így viszonylag korlátozva vagyok, és nehéz hadrendet váltani menet közben.

Főnix FC (5.)-Bodajk SE (7.) – ősszel 0-0

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – Független attól, hogy az előző hétvégén szabadnaposak voltunk, nem pihentünk, mert az U17-es, illetve az U19-es csapatoknak mérkőzéseik voltak, így többen is pályára léptek. Egyáltalán nem estünk ki a ritmusból, hasonló teljesítményt várok a Bodajk ellen is, mint az előző mérkőzéseken, és ez elvárható a csapattól, amely elég magasra tette a lécet. Csalódott lennék, hogyha nem az a játék domborodna ki, mint amit mi elképzeltünk. Kizárólag a saját játékunkra koncentrálunk, nagyon remélem, hogy a fiúk megértették, hogy mit szeretnénk elérni, milyen céljaink vannak. Ugyan két-három évet csúsztunk az NB III-ról, de szerintem jó úton haladunk. Szerencsére mindenki egészséges és hadra fogható, így a teljes kerettel tudunk készülni.

Kisláng (11.)-Enying (12.) – 5-3

Erdei István, a Kisláng vezetőedzője: – Lehetséges, hogy jól jött a csapatnak a Lajoskomáromban elszenvedett vereség. Természetesen a nulla néggyel nem vagyok elégedett, nem is lehetek. Azóta megtalálta önmagát a csapat, mind a Mór, mind a Bodajk ellen olyan teljesítményt nyújtottunk, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. Az Enying ellen ezt a jó sorozatot folytatnunk kell, most nagyon együtt van a csapat, mentálisan és fizikailag is jól viseljük a mérkőzéseket. A Martonvásár elleni mérkőzésre visszakanyarodva még annyit mondanék, hogy az örökké bírált pályánk után meg tudtuk mutatni azt, hogy jó minőségű pályán is tudunk játszani, és le tudtuk győzni a Martonvásárt idén már másodjára. Teljesen feleslegesnek tartom azt, hogy külső körülményekre hivatkoznak, aki tud futballozni, az meg tudja tenni rosszabb minőségű pályán, és jó minőségű pályán egyaránt. Az Enying elleni találkozó mindenféleképpen presztízsmérkőzés, a szomszédvárak rangadója lesz, kifejezetten háromesélyes mérkőzés. A képességek alapján többen vannak olyanok náluk, akik el tudják dönteni a mérkőzést, éppen ezért kiélezett csatára számítok. Egészséges önbizalommal fogjuk várni ezt a kilencven percet, hiszek a győzelemben, és az is fűt bennünket, hogy akár két helyet és fel tudunk ugrani a tabellán.

Szabadnapos: Sárbogárd SE (3.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában