Frissen Fejérből

2021.05.09. 16:53

Létfontosságú pontokat szerzett a Gárdony-Pázmánd

Létfontosságú pontokat szerzett a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata a pontvadászat 18. fordulójában. A Szentendrei NKE legyőzésével ellépett a kieső zónától Virincsik Anasztázia együttese.

Ferencz Balázs

20210508 Gárdony-Pázmánd KC - Szentendrei NKE NB II/B. női kézilabda mérkőzés. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / FMH

Gárdony-Pázmánd NKK–Szentendrei NKE

26-25 (13-12)

Gárdony, nézők nélkül.

Gárdony: Binó – Vörös 1, Czuczu 6, Becséri 6, Nagy A. 1, Pados 2/1, Hrabovszky 1. Csere: Magyar, Németh zs. (kapusok), Hamuth 4, Győrffy 4, Ágoston 1, Pervein, Hargitai, Szűcs N., Rezneki. Edző: Virincsik Anasztázia

Szentendre: Kókai, Vitovszki (kapusok), Vígh 9, Ulmann 4, Birtalan-Gidai 3/1, Lukovics 3, Rácz 2, Gaylhoffer 2, Bűcs 1, Farkas 1/1, Léránt, Szűcs F., Kovács R., Muhari, Pintér. Vezetőedző: Rovnyai Mariann

Kiállítások: 12 ill. 2 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 4/2

Egy konty itt, egy leheletnyi szemkontúr ott, csak egy laza meccs-smink amott, mielőtt megkezdi a lázas melegítést a Gárdony-Pázmánd hölgykoszorúja a Nyugati csoport fontos bajnokija előtt. Volt mit csinosítania a tóparti egyletnek, no nem a külsőn, azzal nem volt gond. Azonban egy héttel korábban hazai pályán bukott pontokat a csapat a Nagyatáddal szemben, így muszáj volt javítani. Főként úgy, hogy a Szentendrei NKE is hasonló mutatóval rendelkezett, mint a gárdonyiak, igaz, kettővel több meccset játszottak már.

 

Győrffy Réka talált először a kapuba, s eme hőstettnek nagy jelentősége volt, mert ugyan a 6. perc elején fordítottak a vendégek, de főként a szentendreieknek kellett futniuk az eredmény után. A hazaiak kétgólos fórt tudtak állandósítani, amit a félidő derekára olvasztott el az SZNKE, sőt, a 21. minutumban a vezetést is átvették a kilenc gólig jutó vezér, Vígh Patrícia révén. Hamuthék azonban újra felülkerekedtek, s a félidőt Győrffy foglalta keretbe, övé volt az utolsó találat, 13-12.

Fordulás után is rendkívül szoros volt a meccs. A Gárdony főként egygólos előnnyel rohant előre, a Szentendre minduntalan egalizált, még akkor is, ha Becséri Kittiék kétgólos fórt kovácsoltak nagynehezen. 25-25-ös állásnál fordultak a hajárba a csapatok, hatalmas taktikai csatát vívott edző és játékos, míg a döntés az utolsó 15 másodpercre maradt. A vendégek támadtak, Binó Bogi ziccert védett, majd az ellentámadásból Pados Mónika a szélről szerezte a győztes gólt 2 másodperccel a vége előtt, 26-25.

A Gárdony-Pázmánd 14 egységgel a 8., s 3 ponttal lépett el a kiesőzónától

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában