Frissen Fejérből

2021.05.26. 19:23

Három sárosdi arany a szkander nemzeti döntőről

A szkander nemzeti döntőt pünkösdkor rendezték meg Halászteleken. A sárosdi sportklub karbirkózói három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet begyűjtve sikeresen szerepeltek a viadalon.

V. Varga József

Barzsó Henrietta (b) kilencedik alkalommal védte meg magyar nemzeti bajnoki címét

Fotó: V. Varga József (archív)

A 31. nemzeti döntőn a Sárosdi Szkander Klub négy versenyzője indult, a karbirkózók már a szeptemberben, Grúziában megrendezésre kerülő világbajnokságra készülnek.

A halászteleki megmérettetésen Barzsó Henrietta a senior woman –65 kg kategóriában jobb és bal kézzel is 1. helyezést szerzett, kilencedik éve (!) megvédve ezzel magyar nemzeti bajnoki címét.

Barzsó Alexander a senior man 85 kg kategóriában versenyzett (versenysúlya egyébként 70 kg), és bal kézzel 1., jobb kézzel pedig 3. helyezést ért el. Bal kezes győzelmével a tizenegyedik magyar nemzeti bajnoki aranyérmét gyűjtötte be.

Barzsó Henrietta (b) kilencedik alkalommal védte meg magyar nemzeti bajnoki címét
Fotó: V. Varga József (archív)

Verbóczki Luca a senior woman –65 kg kategóriában jobb kézzel 2. helyezést ért el, bal kézzel sérülése miatt nem indult a versenyen.

Dér Krisztián a junior18 75 kg kategóriában bal kézzel 5., jobb kézzel 7. helyezést szerzett.

Július 22. és 25. között hazánkban rendezik meg a Top 8 profi világkupát, amelyen hét világklasszis versenyző mellett a válogatón legjobban szereplő magyar versenyző, a győri Frum István is harcba szállhat a fődíjért. Ezen a versenyen két 5 menetes szupermérkőzést is lebonyolítanak, amelyek egyikén a sárosdi klub tagja, Barzsó Henrietta lesz az egyik kihívó fél. A másik szupermeccset pedig a szolnoki Kőváriné Ivánfi Brigitta nyomja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában