Frissen Fejérből

2021.05.03. 14:59

Három fehérvári is bekerült a junior ökölvívó-válogatottba

Ütős hetek előtt állnak az utánpótláskorú magyar ökölvívók. Beindul a munka a korosztályos válogatottaknál is, ahol székesfehérvári öklözők is kesztyűt húzhatnak.

Ferencz Balázs

A 2021-es esztendő koronavírus-járvány miatti korlátozások nyomán idén először hívták össze a junior ökölvívók válogatott keretét. A koronázóvárost a Fehérvár Küzdősport Egyesület titánja, Tóth Adrián képviseli a 15-16 évesek korcsoportjában. Az évről évre fejlődő bokszoló rászolgált a válogatott meghívóra, hiszen érett, eredményes ökölvívásával rendre a legjobbak között szerepel a megmérettetéseken. Tóth Adriánt elkíséri a junior válogatott összetartására edzője, Turós Arnold is.

A Fehérvár Küzdősport Egyesület kiemelt versenyzői nem unatkoznak majd a következő hetekben. Május 18-án egy igen erős nemzetközi viadalon lép kötelek közé a klub két legeredményesebb versenyzője, Tóth Adrián és Nagy Evelin. A rangos megmérettetést a júniusi Utánpótlás Magyar Kupa követi, ahol már nagyobb létszámmal szerepel a klub. Fontos állomás lesz a fiatalok számára a Magyar Kupa, hiszen kvalifikációs verseny, vagyis Európa-bajnoki indulási jogot lehet majd kivívni a ringben.

A Fehérvár Küzdősport Egyesület három bokszolója kerettag jelenleg. Serdülő korosztályban, vagyis a 13-14 évesek között Frank Dominik is harcba szállhat a legfényesebb éremért, és megerősítheti pozícióját a válogatottban éppúgy, mint a már említett juniorkorú Tóth Adrián, s az ifjúsági (17-18 éves) Nagy Evelin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában