tenisz

2021.05.07. 17:30

Fucsoviccsal ütögetett Teker Lotti, a Kiskút TK ifjú reménysége

A 12 éves Teker Lotti már tavaly letette névjegyét saját korosztályában, amikor bronzérmet szerzett az országos bajnokságon. A Kiskút Tenisz Klub üdvöskéje már a 14 évesek között bontogatja szárnyait.

Németh Krisztián

Lotti a legjobb korosztályos versenyzők között van

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Félreértés ne essék, Teker Lotti nem a felnőtt férfi topmezőnyt ostromolja, de korosztályában a legjobb tíz lány teniszező között tartják számon Magyarországon. Nagycsoportos korában ragadott először ütőt, azóta kirobbanthatatlan a pályáról. Pedig sokáig másik kedvenc sportágával, az akrobatikus mozgásra építő úgynevezett Fit-kiddel párhuzamosan művelte a teniszt. Három évvel ezelőtt végleg új „kedvence” mellett tette le a voksát. Példaképe Fucsovics Mrton.

– Nagy példaképem, öröm volt vele találkozni – meséli Lotti. – Amikor mindketten a Budai Tenisz Centrumba jártunk, néhány alkalommal ütögettünk és beszélgettünk. Hogy mit lenne a legjobb eltanulnom tőle? Ahogy szervál. Sok mindenben kell javulnom, de mentálisan elég jónak érzem magam.

Lotti a legjobb korosztályos versenyzők között van
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Lotti számos versenyen indult az elmúlt időszakban, nemcsak saját korosztályában, hanem a 14 évesek között is. Édesanyja szerint jót tett neki.

– Nagy versenyrutint szerzett! Viszonylag magabiztos a pályán, erőssége, hogy vesztett helyzetből is sokszor visszahozza a játékot. Olykor nehéz a külvilágot kizárnia, ebből a szempontból kedvezőek voltak a járvány miatti zárt kapus versenyek. Az ellenfél szurkolóival néha a kelleténél többet foglalkozik, de egyébként bármilyen vitás helyzet van, szól a bírónak, és nem hagyja magát! A következő tanévet vélhetően már magántanulóként kezdi, de a Széna Téri Általános Iskolában tolerálják az elfoglaltságát – szögezi le Teker-Árva Erika, aki pedagógusként az online oktatás alatt is sokat tud segíteni Lottinak.

A Kiskút Tenisz Klubban Galambos Gábor figyelt fel Lottira, tavaly év elejétől Pákai Norbert az edzője.

– A téli fedett pályás magyar bajnokság után a 14 éves korosztályban nála előrébb rangsorolt lányok ellen ért el jelentősebb eredményeket. Volt, hogy egészen a döntőig menetelt, az egyetlen olyan versenye, amely nem úgy sikerült, ahogy elképzelte, az a hazai rendezésű torna volt, amelyet nem tudott megnyerni a saját korosztályában – újságolja Lotti trénere.

– Nagyon jó adottsága van a mozgástanuláshoz, könnyen elsajátítja a technikákat, erre próbálunk alapozni. Az erőnléti állapota javításában Horváth Balázs, az Alba Fehérvár edzője van segítségünkre, de Hegedűs Ágota foglalkozásainak köszönhetően jóga, pilates és gerinctorna is segíti a felkészülését. Sportpszichológus közreműködését is szeretnénk igénybe venni – zárja mondandóját Pákai Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában