Frissen Fejérből

2021.05.30. 21:09

Felülvizsgálat és sztrájk

A Rally2 mezőnye két hétvégén van túl, de a harmadik verseny elmarad. Az indulók sztrájkot hirdettek a Salgó Rallyra, miközben a Szak­ági Bizottság vizsgálatot indított az Ózd Rallyn történtek miatt.

Beke Zsombor

Fogarasiék sem indulnak a Salgó Rallyn

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fejér megyei szempontból jól alakult az első két forduló a Rally2 kategóriában, hiszen a móri születésű ifj. Fogarasi Attila Toloczkó Péter oldalán kétszer nyert. A legutóbbin, az Ózd Rallyn azonban kellemetlen helyzetbe kerültek, hiszen a szervezők kommunikációja szerint az utolsó gyorsasági szakaszt az ő visszajelzéseik alapján ítélték etapnak (vagyis gyakorlatilag a mezőny végiggurult a pályán az adott közlekedési szabályokat betartva). Mint később kiderült, ilyenről szó sem volt, ők versenytempóban elindultak a pályán, de a mezőny már nem.

Több mint 100 versenyző írta alá azt a közleményt, amelyben kifejtik, hogy az elmúlt évek vélelmezett szervezésbeli hiányosságaikból és problémáiból elegük lett.

Fogarasiék sem indulnak a Salgó Rallyn
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Szakági Bizottság is reagált az első petícióra, abban közös tárgyalásra hívták a versenyzőket. Úgy tudjuk, erre egyelőre nem került még sor, a felszólaló pilóták és navigátorok a nyilvánosság előtt szeretnének válaszokat kapni kérdéseikre, kéréseikre; céljuk többek között a kölcsönös tisztelet betartása. Közben a Szakági Bizottság vizsgálatot indított az Ózd Rallyn történtek miatt.

Ami biztos, hogy a Salgó Rally szervezői bejelentették, hogy mivel mindenki visszamondta a nevezést, a Rally2 versenyét tötölték a most hétvégi programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában