Műkorcsolya

2021.05.19. 20:28

Fehérvári aranyak a jeges szezonban

A Jégmadár Műkorcsolya Egyesület versenyzői 14 aranyérmet, 8 ezüstöt és 4 bronzot szereztek a szezonban. A vezetőedző elégedett.

Horog László

Balról Hartdégen Lili, Oros Hajnalka, Czakó Luca

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Három éve dirigálom a lányokat, a nemrég zárult idény egyértelműen az eddigi legeredményesebb – mondja Oros Hajnalka vezetőedző. – Kiemelkedőnek számít Hartdégen Lili szereplése, első nem fővárosi műkorcsolyázóként bekerült a Héraklész A válogatottba, ezt eddig még soha egyetlen vidéki műkorcsolyázó sem tudta felmutatni. Lili az országos bajnokságon is nagyszerűen szerepelt, a 32 fős mezőnyben 3. lett. Ki kell emelnem Czakó Luca teljesítményét is, végig magabiztos teljesítmény nyújtott, nagyon sokat fejlődött, minden versenyen dobogóra állt.

Balról Hartdégen Lili, Oros Hajnalka, Czakó Luca
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szakvezető elmondta, a Mini Cubs kategóriában érintettek is versenyről versenyre fejlődtek, elégedett az ő teljesítményükkel is.

– Közel vagyunk ahhoz, hogy ebben a korosztályban is rendelkezzünk válogatott korcsolyázókkal. Németh Petra teljesítménye is bizakodásra ad okot a következő szezont illetően, valamint Szente Antónia elsőéves ISU-versenyzőnk is megállta a helyét a mezőnyben. Junior lányaink, Simkó Emese, Szabó Jázmin is szorgalmasan dolgozott, különösen büszke vagyok rájuk, mert ebben a korosztályban már viszonylag nagyok a különbségek a budapesti korcsolyázókkal szemben, versenyzőim mindig mindent megtettek, hogy a maximumot hozzák ki magukból. Zákány Eszter edzőkollégámmal nagyon jól tudunk együtt dolgozni, munkatársam nagyon jó pedagógus és természetesen jó edző, szezonról szezonra egyre jobb eredményeket érünk el versenyzőinkkel. Ősztől bővül a csapat, a legkisebb korcsolyázók, a hatévesek is elkezdik a versenyzést.

A fehérvári műkorisok jól szerepeltek a hagyományos, tavaszi, saját rendezésű viadalon is
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Oros Hajnalka fontosnak tartja, hogy a közelmúltban le tudták bonyolítani a hazai rendezésű Jégmadár-kupát, közel 200 műkorcsolyázó látogatott el Fehérvárra. A járvány miatt nehéz volt a szezon, de viszonylag zökkenőmentesen átvészelték a pandémia miatti korlátozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában