Gratulálunk!

2021.05.11. 08:08

Falmászó sikerek Zuglóból

Az idei ötödik falmászó Magyar Kupa-fordulót rendezték a hétvégén, a versenyzők boulder, azaz alacsony magasságban történő, köteles biztosítás nélküli mászásban mérték össze az erejüket a fővárosban.

Krebsz András

A “fless!” névre hallgató viadalon Székesfehérvár városát három egyesület is képviselte, összesen három ezüst- és két bronzérem került a fehérvári mászók nyakába.

Szenior korcsoportban Csutorás Gergő (Rotpunkt) a 11., Lengyel Csaba (Rotpunkt) a 15., míg Kukoda Károly (Redrock) a 31. helyen végzett, a hölgyeknél ketten is befértek a legjobb tízbe: Sándorné Szappanos Ágnes (Redrock) az 5., Kispál Gyöngyi (Redrock) pedig 9. pozícióban zárta a zuglói versenyt.

A legnagyobb érdeklődés övezte nyílt mezőnyben Csutorás Gergő a 65., Szegedi- Csinády Balázs (Redrock) a 70., Lengyel Csaba a 76., Kovács Samu (Redrock) a 91., Pajor Vince (Rotpunkt) a 108., Hegedüs-Krisó Dénes (Rotpunkt) a 119. helyet kaparintotta meg, míg a nőknél Imre Léna (Redrock) a 19., Sándorné Szappanos Ágnes a 42., Ódor Dominika Alexandra (Redrock) a 46. pozíciót szerezte meg.

A junioroknál Szegedi-Csinády Balázs a 6., a lányoknál Imre Léna a 4. helyen zárta a viadalt. Az ifjúsági “B” korosztályban Kovács Samu a 6., Pajor Vince a 7., míg Hegedüs- Krisó Dénes a 8. pozíciót érte el.

A serdülők között Smakaj Dániel Driton (Redrock) nyolcadikként zárt, a lányoknál taroltak a fehérváriak: Zsákai Eszter (Redrock) 2., Domahidy Kata (Redrock) 3., Juhász Tamara (Rotpunkt) 4., Pajor Natália (Rotpunkt) hatodikként végzett.

A Székesfehérvári Hegymászó Sportklub színeiben egyedüliként induló Fürstner Leon gyerek korcsoportban ezüstérmet nyert, ugyanitt Szász Attila (Redrock) 4., Tóth Vince (Redrock) 5. lett.

Fürstner Leon
Fotó: Sportklub

A miniknél sem maradt érem nélkül a székesfehérvári különítmény: Németh Levente (Rotpunkt) a 2., Elekes Benedek (Redrock) a 4., Szentes Ákos Benedek (Redrock) az 5., míg a lányoknál Nagy Emese Nelli (Redrock) a 3., Tóth-Krisó Mira (Rotpunkt) pedig a 7. hely büszke tulajdonosává vált.

Németh Levente
Fotó: Rotpunkt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában