kézilabda

2021.05.04. 19:04

Ez a siker döntőt érő

A női kézilabda Liga Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász KA az NBI/B Keleti csoportjának listavezetője, a Vasas SC ellen lépett pályára. A házigazdák nem sok esélyt adtak ellenfelüknek, és már készülhetnek a fináléra.

Káldor András

A Dunaújvárosi Kohász KA lányai átgázoltak a Vasas csapatán

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Három nappal a DVSC elleni bajnoki vereség után már újabb feladat várt a dunaújvárosi lányokra egy olyan csapat ellen, akikkel jövőre akár az NB I-ben is találkozhatnak. Négy fordulóval a szezon vége előtt a nagymúltú fővárosi gárda ugyanis hárompontos előnnyel vezeti a második vonal Keleti csoportjának tabelláját az Eszterházy KC Eger előtt.

Román Dorina kihagyta, Szatmári Melinda viszont belőtte a szélről. Némi bizonytalankodás után aztán helyreállni látszott a világ rendje, és a 3. percben már a Kohásznál volt az előny. Más kérdés, hogy a folytatásban mindkét oldalon többször hibáztak a játékosok a kapu előtt, nem kisebbítve ezzel a kapusok érdemeit. A 8. percben a volt újvárosi Nagy Zsuzsanna próbált faragni csapata hátrányán, bár igazán ez csupán Szatmárinak sikerült, ő az első tíz percben háromszor mattolta Hlogyik Petrát. Potyogtak a gólok, fel is jött a Vasas 6-5-re, de Szalai Babett és Krupják-Molnár Beatrix tettek azért, hogy ne tudjanak a piros-kékek egalizálni. Állandósulni látszott a vendéglátók három-négygólos előnye, bár igyekezett a fővárosi alakulat, de ennél jobban nem bírt közelebb férkőzni a hazaiakhoz. A 23. percre még jobban nyílott az olló, Barján Bianka átlövése után először lett hét a különbség (15-8). Külön ki kell emelni az örökifjú Bulath Anita teljesítményét, aki minden rutinját bevetve harcolt, és nem is tudtak vele nagyon mit kezdeni a vendégek, és neki is köszönhető, hogy megfelelő előnnyel mehetett a DKKA a szünetre.

A Dunaújvárosi Kohász KA lányai átgázoltak a Vasas csapatán
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Több változtatás is történt a pihenő után mindkét együttesben, ez azonban nem zárta ki azt, hogy megtartsa az első félórában megszerzett előnyét a Kohász. Nem utolsó sorban a tapasztalt játékosok mellett a fiatalok is megtették a magukét. Erős védekezésről a játékrészben nem beszélhetünk, az újvárosi támadások rendre góllá értek, és a 43. perce már 15 góllal voltak jobbak ellenfelüknél (30-15). Így lassan edzőmeccs jelleget öltött az összecsapás, és csupán a különbség volt kérdéses az utolsó tíz percben. Igaz, jött zsinórban négy Vasas-gól, ám sokat nem változtatott azon, hogy a DKKA magabiztosan vette az első akadályt.

A visszavágóra, amely formalitás lesz május 17-én, hétfőn 17 órakor kerül sor a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban, a Fáy utcában.

Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Kohász KA-Vasas SC 40-22 (22-11)

Dunaújváros, zárt kapuk mögött

Vezette: Marton Zs., Szabó E.

Dunaújvárosi Kohász KA: Hlogyik, Wéninger – Mihály 3, Barján 1, Ferenczy 2, Szalai B. 5, Horváth G. 2, Fodor 4, Bulath 4 (3), Matucza 5, Krupják-Molnár 4, Husti 2, Román 5 (1), Nick 3. Vezetőedző: Vágó Attila

Vasas SC: Kántor, Demjén – Imrei 2, Ivanics, Takács F. 2 (2), Nagy Zs. 2, Sárkány 1, Speth 1, Szilovics 4, Ács 3, Tóth M. 1, Szatmári 4, Hadnagy 1, Házi 1. Vezetőedző: Penszki Gergely

Kiállítások: 2, ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/4. ill. 2/2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában