Foci

2021.05.18. 12:54

Címvédésre készül az Ercsi Kinizsi

A Fejér Megyei Kupa döntőjében kedden 18 órától az Ercsi Kinizsi és a Sárosd Kronos Sport csapatai találkoznak a Dunaújváros Stadionban. Az Ercsi címvédőként várja kihívóját, a Sárosd pedig a bajnoki arany mellett kupagyőzelemre áhítozik.

Káldor András

A kiírás második fináléjában a Főnix FC címet védett, és büntetőkkel győzte le a Sárbogárd együttesét Fotó: FMH/ARCHÍV

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága a 2016/17-es idényben írta ki először a mára igen népszerűvé vált sorozatot. Az első két évben a Főnix FC csapata zsebelte be az elsőséget az Iváncsa, majd a Sárbogárd legyőzésével. 2019-ben az Ercsi Kinizsi hosszabbítás, és szétlövés után nyert a Flavus Velence ellen.

Tavaly nem lehetett végig játszani a kupát, mivel a pandémia miatt félbeszakadtak a bajnokságok, így a kupában a legjobb nyolc között már nem rendeztek mérkőzést.

Idén az elődöntőben a Sárosd Kronos Sport a Tordas FÉSZ Zrt.-t 6-1-re, míg az Ercsi Kinizsi a Mórt 4-0-ra győzte le, és így lett finalista. A két vesztes pedig a bronzéremért küzdhet 16 órától szintén a Dunaújváros Stadionban.

Megkérdeztük a döntőt játszó csapatok vezetőedzőit, milyen várakozásokkal tekintenek a találkozó elé?

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Kétségtelenül frissek a Sárosd elleni élmények, hiszen néhány napon belül másodszor is megmérkőzünk velük. Ismételten nagyon nehéz találkozóra számítok, tudjuk azt, hogy a Sárosd nem tartalékol, mindent meg akar nyerni, egy nagyon szenvedélyes csapat, amely tudatosan és szervezetten játszik. Véleményem szerint most a legjobb csapata megyének, de idén két szoros mérkőzést játszottunk velük. Amikor hazai pályán mérkőztünk már 2-0-ra vezettek, de fel tudtunk állni, és egy véleményes büntetővel nyertek a végén. Pontot, pontokat elhozni nagyon nehéz tőlük, tisztában voltunk azzal, hogy rendkívül nehéz meccset fogunk játszani, de szombaton a végén megint csak volt tartásunk, és el tudtunk hozni egy pontot.

A kiírás második fináléjában a Főnix FC címet védett, és büntetőkkel győzte le a Sárbogárd együttesét Fotó: FMH/ARCHÍV

Nyilván ez a párharc egy meccsen fog eldőlni, mi nagyon szeretnénk megvédeni a címünket, ötven-ötven százalékos esélye van mindkét csapatnak a győzelemre. Nagy valószínűséggel nűanszok fognak dönteni, nagyon kell koncentrálnunk, mert szombaton is egyszer hagyott ki a csapat azt rögtön megbüntette a Sárosd. Fejben ott kell lennünk, más lesz a közeg a dunaújvárosi stadionban, mint legutóbb, mert Sárosdon kaptunk hideget-meleget.

Arany Tibor, a Sárosd vezetőedzője: – Bizonyos támpontot jelenthet idei két, Ercsi ellen mérkőzésünk, de más lesz a közeg, a szituáció. A csapatok természetesen felmérték egymás erejét, de én általában nem nagyon koncentrálok az ellenfelekre. Valamilyen szinten feltérképezzük őket, de a csapatomnál a fő törekvés, hogy próbáljuk a saját játékunkat játszani, és azt ellentmondást nem tűrően ráerőltetni mindenkire. Javarészt sikerül is, azt a sok passzos játékot játsszuk majd, amit eddig, de arra feltétlenül szükség van, hogy a helyzeteinket gólra váltsuk, akkor sikerülhetne megnyerni a kupát. A lehetőséget kihasználása volt a legfőbb hiányosságunk szombaton, nem tudtuk úgy befejezni a támadásainkat, ahogy kellett volna akkor minden bizonnyal másképp alakult volna a végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában