A fehérváriak az ezüstéremért hajthatnak

2021.05.07. 20:00

A Vidi ellen búcsúzik az élvonaltól a DVTK

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 2020–21-es szezonzárójára is maradt izgalom. A MOL Fehérvár FC a már biztos kieső Diósgyőri VTK otthonában a második hely megszerzéséért száll harcba.

Ferencz Balázs

Stopirának és Kovács Dánielnek is fel kell emelnie a fejét

Fotó: vidi.hu

A sors fintora, hogy az NB I 33., azaz utolsó fordulójában a két biztos kieső együttes is beleszólhat az ezüst- és a bronzérem sorsába. Ugyanis vasárnap 17.30-kor a forduló előtt ezüstös pozícióban lévő Puskás a Budafokot fogadja, eközben a Vidi a DVTK vendégeként harcol a pontokért. Már ha a fehérváriakban még maradt tűz az idény végére. A hét elején elbukott Magyar Kupa-döntőn sem azzal a lendülettel és játékminőséggel rukkoltak elő Szabics Imre játékosai, mint amit az elmúlt hetekben pályára hintettek. Az Újpest sikerével zárult MK-döntő egyértelmű csalódás a Vidinek, s most azt sem lehet mondani, hogy a kupaezüsttel esetleg feledtetni lehet a kisiklást. Egyrészt, mert már nem az első volt idén, másrészt épp a kupagyőzelem tette volna helyre a fehérváriak idényét. Talán a becsületen lehet picit csiszolni Miskolcon.

– Nem számítok könnyű mérkőzésre – jelentette ki a molfehervarfc.hu-n Kovács Dániel, a MOL Fehérvár FC kapusa. – Persze, halljuk a híreket, Diósgyőrben komoly változások lesznek, nem tudom, most mennyire van rend a fejekben. Amíg számunkra van tét, maximális koncentrációval és intenzitással játszunk. Nyilván a mérkőzés képe függ majd attól is, hogy a Puskás mit játszik a Budafok ellen. Bízunk benne, hogy pontot veszítenek a felcsútiak, s az utolsó meccsen el tudjuk csípni az ezüstérmet.

Stopirának és Kovács Dánielnek is fel kell emelnie a fejét
Fotó: vidi.hu

A hétfői kupadöntő után hallgatásba burkolózott a klub, a Kovácsik Ádám sérülését követően a gólvonal előtt ragadt hálóőr az első, aki utalt a kupakudarcra.

– Nem tagadom, volt már jobb is a hangulat az öltözőben. Egy ilyen kupadöntő elvesztését nehéz feldolgozni, főleg úgy, hogy ezt az Újpestet finoman szólva is „ledomináltuk” a bajnokságban. Nem így terveztük a döntőt, lehet külső okokat keresni, vagy a bíróra fogni, de ahogy Szabics Imre sem bírózott, én sem gondolom, hogy csakis kizárólag ezen ment volna el a meccs. Ha magasabb intenzitáson pörögve, nagyobb akarattal 90 perc alatt le tudtuk volna rendezni ezt a meccset, nem lenne arról szó, hogy kettő, vagy egy játékos kiállítása lett volna jogos… Azért vagyunk profi játékosok, hogy fel tudjuk pörgetni magunkat az utolsó mérkőzésre még akkor is, ha a csapat hangulata nem épp a legjobb – fogalmazott Kovács Dániel, akinek a nevével kezdődik majd a pályára lépő piros-kék tizenegy összeállítása vasárnap is.

Hetvenhatodszor csap össze az élvonalban a DVTK és a Vidi. A fehérváriak fölényét mutatja az örökmérleg, 41 Vidi-siker és 10 döntetlen mellett 24-szer nyertek a miskolciak. Az idei pontvadászatban kiegyenlített az egymás elleni statisztika: a fehérváriak 3-0ra győztek, míg a Diósgyőr 3-1-re nyert a Sóstón februárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában