kézilabda

2021.05.10. 17:15

A kiesés szélére sodródott a Cunder

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 20. fordulójában az erőn felül teljesítő Dolezsál-legényeknek nem sikerült pontot rabolniuk vasárnap délután.

Krebsz András

Forrás: pixabay.com

Dabas KC VSE U23–Cunder TU Kézisuli 34-29 (16-18).

OBO Aréna, 50 néző, vezette: Juhász I., Szilágyi.

Cunder Bokréta – Varga M. 2, Kovács G. 1, CSÓKA 10 (2), Bencze 2, BAKOS 8, Karniczki 4. Csere: Dravecz (kapus), Babócsai 1, Hamvasi 1. Edző: Dolezsál Károly.

Eredmény alakulása: 7. perc: 2-4, 15. p.: 7-9, 24. p.: 10-16, 28. p.: 15-17, 36. p.: 19-19, 44. p.: 23-22, 51. p.: 28-26, 56. p.: 31-26.

A Dabasra mindössze nyolc mezőnyjátékossal érkező székesfehérvári alakulatra nem várt kisebb feleadat, mint megismételni a dabasaik felett aratott, éppen egy hónappal ezelőtti bravúros győzelmet.

Az egész szezonban példátlan sérüléshullámmal sújtott, a kiesés ellen egyre elkeseredettebb harcot vívó cunderesek keretéből azonban még a Csepel ellen megsérülő gólerős irányítójuk, Ruprecht valamint Ács és Kovácspál is hiányzott. Ruprecht helyére ezúttal Csóka és Bakos állt, akik egyaránt rengeteget vállaltak, igazi vezéregyéniségei voltak a csapatnak. A kisebb meglepetésre már hat góllal is vezető vendégek előnye azonban kettőre olvadt a térfélcsere előtt.

Ez pedig a második félidőre nem bizonyult elegendőnek, Bokrétáék nem tudták tartani a dabasi fiatalok által diktált tempót, a becsülettel küzdző Cundernek végül a szimpatikus vesztes szerepe jutott. A fehérvári együttes számára már csak matematikai esély maradt a bennmaradás kivívására.

– Csoda, hogy ennyi hiányzóval ezt az eredményt elértük. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, a fiúk megmutatták, milyen sportemberek, de a végére sajnos teljesen elfáradtunk. Nem tudom, mennyien maradunk az utolsó két bajnokira, rengeteg a sérültünk. Megpróbáljuk becsülettel lejátszani a hátralévő mérkőzéseinket – árulta el Dolezsál Károly, a cunderesek trénere a találkozót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában