Frissen Fejérből

2021.05.17. 14:51

A DFVE serdülő együttese szombaton és vasárnap is nyerni tudott a Fradi ellen

A felnőttek már korábban lezárták az idei szezont, azonban a vízilabda-bajnokságban több utánpótláscsapat még most tart az éremcsatáknál. A női serdülő sorozatban szombaton és vasárnap a dunaújvárosi együttes a harmadik helyért vívott párharcban ugrott medencébe a Ferencváros ellen.

Gallai Péter

Az első felvonást szombaton a Fabó Éva Sportuszodában rendezték meg, ahol az volt a célja a Kardos Krisztina és Sike József által irányított csapatnak, hogy minél nagyobb előnyt vívjon ki a vasárnapi visszavágóra. Bár a találkozó nem a legjobban indult, hiszen a Fradi 5–1-re és 6–2-re is vezetett már. Szerencsére a lányok összekapták magukat, s az utolsó negyedre már csak egy gól volt a hátrányuk, ahol viszont remekül játszva fordítottak és győztek.

DFVE – FTC 12–10 (1–3, 3–4, 5–3, 3–0)

DFVE: Uitz – Kardos D., Kardos L. 2, Lovász 1, Koltay, Szabó A. 1, Lengyel 1. Csere: Szabó I., Jonkl 5, Szolek 2, Lövei, Bálint.

A vasárnapi visszavágót így nyugodtabban kezdhette az újvárosi csapat, azonban szinte teljesen ugyanaz forgatókönyv valósult meg, mint előző napon. A Ferencváros kezdett ismét jobban, többször is háromgólos előnyre tett szert, a harmadik negyedben 8–5-re vezettek még. Aztán újra innen kezdett el felzárkózni a dunaújvárosi csapat, hogy a játékrész végére pont annyi legyen az állás az FTC javára, mint szombaton, 10–9. A záró felvonásban aztán Szolek, Jonkl és Lengyel góljaival eldőlt a meccs és a harmadik hely sorsa is.

FTC – DFVE 11–12 (3–1, 3–3, 4–5, 1–3)

DFVE: Uitz – Kardos D., Kardos L. 2, Jonkl 5, Lovász, Szabó A., Lengyel 2. Cs.: Szabó I., Koltay, Szolek 3, Bálint, Lövei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában