Foci

2021.05.08. 21:11

A Boroskóla aranyérme

A korábbi NB I-es játékosokkal tűzdelt Boroskóla nyerte a negyven felettieknek első ízben kiírt kispályás futballbajnokságát.

Horog László

A Boroskóla gárdája nyerte az első alkalommal kiírt 40 pluszos városi bajnokságot Fotó: Horog László

A fehérvári székhelyű Országos Minifutball Szövetség szervezte a 40 pluszos kispályás futballisták bajnokságát, amelyen tíz csapat vett részt. A dolguk a világjárvány miatt nem volt könynyű, szeptemberben indultak, majd kétszer megálltak a küzdelmek. Még két forduló van hátra a sorozatból, az már kiderült, az első bajnoki címet a kispályás válogatott korábbi szövetségi edzője, Reveland Zoltán gárdája, a Boroskóla szerzi meg, ugyanis hatalmas csatában verték a Sárszentmihály gárdáját.

– A bajnokság indítását hosszú szervezőmunka előzte meg – mondja Örsi József, aki huszonöt éve vállal szerepet a megyeszékhely kispályáséletében, a sárszentmihályiakat vezeti, valamint négy éven át volt tagja az FMLSZ kispályásbizottságának. – A honi minifoci-szövetség szervezi a városi öregfiúk-bajnokságot a negyven felülieknél, a megyei futballszövetség pedig az Alba Liga küzdelmeit, ahogy a korábbi esztendőkben is. A kispályás foci népszerű, ami örömteli. A lebonyolítás során természetesen mindenben kikérjük a csapatok véleményét, összefogás nélkül nem ment volna. Jövőre is szeretnénk megrendezni a sorozatot. A kapuk mérete nálunk 4x2 méter, így az együttesek sokkal több gólt rúgnak, de többet is kapnak, nincsenek gól nélküli mérkőzések, hanem gyakran 8-6-os eredmények. Az öregfiúk-bajnokságra tíz csapat nevezett, heti egy meccset rendeznek a Főnix Gold FC fecskeparti, a Gombócleső utcában található centrumában.

A Boroskóla gárdája nyerte az első alkalommal kiírt 40 pluszos városi bajnokságot Fotó: Horog László

Az idény rövidesen zárul, a legutóbbi fordulóban a Port Metall 5-2-re verte az Enviro Scan Parts gárdáját, az Öreghegy FC 7-5-re a Videoton Baráti Kört, a Four-Trans 5-0-ra a Szabadbattyán KSE csapatát, a Boroskóla hatalmas csatában, 5-4-re a Sárszentmihályt, ezzel szerezte meg a bajnoki címet. A forduló utolsó meccsét a hazai minifoci-szövetség elnöke, Tibor Dávid dirigálta Masterplast vívta az Est Necurd El nevű brigáddal, előbbiek 5-0-s győzelmet arattak. – Húsz éve futballozunk együtt – mondja Reveland Zoltán, a Boroskóla kapusa, egyben csapatvezetője. – Összetartó baráti társaság a miénk, korábban a városi kispályás bajnokságot is rendre mi nyertük, a Bádogos együttesét erősítve, ezúttal immár az öregfiúk között lépünk pályára. Kovács Attila több mint száz NB I-es mecscsel rendelkezik, de többször pályára lépett az élvonalban Domján Attila, Rehák Viktor, Kellner Zsolt és Bobory Balázs is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában